2016-04-20 11:35Pressmeddelande

Väletablerade IT-företag i nytt samarbete för ökad kunskap och tillväxt

IST Danmark, företaget bakom Tabulex, och Systematic A/S etablerar ett samarbete för att utforska möjligheterna att stärka sitt erbjudande till skolor.

”IST har enorm kapacitet och är ett väletablerat företag med produkter och tjänster för skolverksamhet. Den erfarenheten kan stärka vårt erbjudande inom området, medan vi har kunskap som i sin tur stärker ISTs erbjudande, säger Martin Brøchner-Mortensen, Vice President, Library & Learning på Systematic.

Systematic, leverantör av ett nytt gemensamt bibliotekssystem till, i dagsläget, 94 kommuner i Danmark, står också bakom den senaste lärplattformen på marknaden – Momo. Den är utvecklad enligt KLs krav efter att den nya danska skolreformen trädde i kraft. IST står bakom Tabulex, ett stort antal produkter för administration inom skola och förskola som idag finns i 86 kommuner i Danmark.

”Det huvudsakliga målet med detta samarbete är att utforska möjligheterna för oss att erbjuda våra kunder inom kommun och skola ett ännu starkare erbjudande, där våra produkter tillsammans skapar en effektivare, optimerad lösning” förklarar Martin Brøchner-Mortensen. Han fortsätter: ”Tillsammans ska vi också försöka göra det lättare för kommuner att köpa Momo genom SKI-ramavtalet som IST är anslutna till”.

Den nationella samarbetsplattformen

En annan viktig aspekt med samarbetet är möjligheterna för Systematic och IST Danmark att gemensamt svara på upphandlingen för den nationella, statligt finansierade ”samarbetsplattformen” som väntas komma ut under sommaren 2016. Samarbetsplattformen är en planerad kommande lösning för samarbete för alla som jobbar inom skola och förskola i Danmark.

”Vi har mer än 30 års erfarenhet av att jobba med produkter och tjänster för skolor. ISTs grundläggande vision är att vi varje dag är med och skapar morgondagens skola och en framtid där vi alla kan lära mer. Det ställer krav på oss att hålla oss i teknikens och utvecklingens framkant. Därför ser vi fram emot samarbetet med Systematic” säger Stig Korgaard, Head of IST Business Region Denmark.

”Systematic bygger på innovation och innovation är inte bara det som sker i själva produktutvecklingen. Innovation kan också vara att undersöka områden för nya tillväxtmöjligheter. Vi ser fram emot att se närmare på hur vi tillsammans med IST kan skapa ännu mer värde för våra kunder och användare” säger Martin Brøchner-Mortensen.


Om IST

IST har i mer än 30 år levererat IT-lösningar och tjänster med målet att göra vardagen enklare för alla som arbetar inom skolan. IST har cirka 400 anställda, varav ungefär hälften har en bakgrund som lärare eller skolledare. Inom företaget finns många experter på kommunala processer, förvaltning, skola, pedagogik och lärande. Man har kontor i Sverige, Norge och Danmark.


Kontaktpersoner

Björn Sundeby
Founder and Chairman of the Board
Björn Sundeby
Mikael Wahlberg
Vice VD, IST Group AB
Mikael Wahlberg
Presskontakt
HR-avdelningen
HR