2016-10-03 11:24Pressmeddelande

IST värvar Sveriges främsta kvinnliga chef

EdTechbolaget IST förstärker med Anna Brynås, som tidigare i år utsågs till Framtidens kvinnliga ledare 2016 av chefsorganisationen Ledarna. Hon kommer närmast från Swedish Biogas där hon verkat som vd och koncernchef.

– En av mina absolut starkaste drivkrafter är att jobba med saker som påverkar samhället i positiv riktning. IST står för genuint samhällsengagemang och gör vardagen bättre för lärare, elever och deras familjer. Det var avgörande när jag tackade ja till uppdraget, säger Anna Brynås.

Anna Brynås, 34 år, kommer närmast från Sveriges största producent av biogas, Swedish Biogas, där hon varit vd och koncernchef. Anna har även bakgrund som processingenjör och affärsutvecklare. 2010–2012 arbetade hon med politisk lobbying i Michigan, USA, för Swedish Biogas.

300 nominerade
I början av 2016 utsågs Anna Brynås till Framtidens kvinnliga ledare, bland cirka 300 nominerade kandidater. I motiveringen prisas hon bland annat för sitt engagemang för affärsmässig hållbarhet, nytänkande, mod och trygga ledarstil.
Juryn ansåg även att hon med kunskap, entusiasm och relationsbyggande gett hela Biogasbranschen nytt liv och bättre förutsättningar. Nu väntar nya utmaningar inom området EdTech på IST, Nordens största leverantör av IT-lösningar för skola och barnomsorg.

”Exceptionellt duktig ledare”– Anna är en av de mest eftertraktade ledarna i Sverige just nu och vi är väldigt stolta över att hon har valt att börja hos oss. Hon är en exceptionellt duktig ledare som har förmågan att entusiasmera och sporra sina medarbetare och det är precis den typen av ledare och personer vi vill bygga framtiden tillsammans med, säger Tommy Eklund, vd på IST.

Anna Brynås kommer att ingå i koncernledningen och ansvara för ett helt nytt verksamhetsområde inom företaget, IST Home. Hon tillträder sin nya tjänst vid årsskiftet 2016/2017.


Om IST

IST har i mer än 30 år levererat IT-lösningar och tjänster med målet att göra vardagen enklare för alla som arbetar inom skolan. IST har cirka 400 anställda, varav ungefär hälften har en bakgrund som lärare eller skolledare. Inom företaget finns många experter på kommunala processer, förvaltning, skola, pedagogik och lärande. Man har kontor i Sverige, Norge och Danmark.


Kontaktpersoner

Björn Sundeby
Founder and Chairman of the Board
Björn Sundeby
Mikael Wahlberg
Vice VD, IST Group AB
Mikael Wahlberg
Presskontakt
HR-avdelningen
HR