2019-09-10 09:27Pressmeddelande

IST lanserar medborgartjänst för föräldrar med barn i förskoleåldern

null

Nu lanseras Skolkollen Förskola - en webbaserad medborgartjänst för föräldrar med barn i förskoleåldern. Tjänsten gör det enkelt för föräldrar att få en överblick över samtliga förskolor inför förskolevalet.

På Skolkollen.se samlas information och statistik om alla Sveriges förskolor på ett och samma ställe för att underlätta för föräldrar som står inför val av förskola till sina barn. Informationen samlas in från bl.a. Skolverket och SCB för att säkerställa att den är pålitlig.

Med Skolkollen Förskola kan föräldrar enkelt se hur många barn som går på respektive förskola samt hur många avdelningar barnen är fördelade på. Även statistik såsom andelen av personalen med examen samt personaltäthet presenteras. För de förskolor som är anslutna till Skolmaten visas veckans matsedel.

Skolkollen Förskola är även kopplat till det tidigare lanserade Skolkollen Lediga jobb, så att lediga tjänster listas.

För mer information, kontakta:
Henrik Löwenadler, VD HL Design, +46 470 723 354, henrik@hldesign.se
Pontus Albinzon, Business Development Manager, IST Home, + 46 703 73 71 83, pontus.albinzon@ist.com


Om IST

IST har i mer än 30 år levererat IT-lösningar och tjänster med målet att göra vardagen enklare för alla som arbetar inom skolan. IST har cirka 400 anställda, varav ungefär hälften har en bakgrund som lärare eller skolledare. Inom företaget finns många experter på kommunala processer, förvaltning, skola, pedagogik och lärande. Man har kontor i Sverige, Norge och Danmark.


Kontaktpersoner

Björn Sundeby
Founder and Chairman of the Board
Björn Sundeby
Mikael Wahlberg
Vice VD, IST Group AB
Mikael Wahlberg
Presskontakt
HR-avdelningen
HR