2020-05-26 08:00Pressmeddelande

Hilde Benno Vaage blir tillförordnad VD för Edtechbolaget IST AB

null

Hilde Benno Vaage tar över som tillförordnad VD på den svenska marknaden för Edtechbolaget IST AB, och ersätter därmed Andreas Fridell. Hilde kommer närmast från tjänsten som Head of Product Management och Role Manager på IST Group, då med ansvaret att överse ISTs produktutveckling och produktstrategier, samt att säkerställa ett högt användarfokus i företagets lösningar.

Ett ännu större fokus på kundnytta
– Vi satsar för framtiden, och Hilde är rätt person att leda det arbetet på den svenska marknaden. Det svenska bolaget kommer framöver jobba ännu tätare tillsammans med vår utvecklingsavdelning för att säkerställa en hög kvalitetsnivå i våra leveranser. Vi vill sätta ännu mer fokus på kundnytta, och Hilde har de insikter som krävs för att leda det arbetet, säger Louise Bagewitz, tf. CEO, IST Group AB.

– Det är en utmanande tid för alla nu, men det gör det ännu viktigare att se framåt. Vi skapar nu en organisation där kundnyttan alltid står i centrum, vi renodlar vårt erbjudande för både B2B- och B2C-kunder och vi digitaliserar våra utbildningar för att göra dem mer tillgängliga. Det ska bli spännande att få fortsätta det förändringsarbete som nu är påbörjat, säger Hilde Benno Vaage, tf. VD, IST AB.

Hilde tar över som VD för IST AB från och med den 22 april 2020.

För mer information, kontakta:
Hilde Benno Vaage, tf. VD IST AB, Hilde.Benno.Vaage@ist.com, +47 (0) 99 63 31 51
Louise Bagewitz, tf. CEO, IST Group, Louise.Bagewitz@ist.com, +46 (0) 70 638 64 07


Om IST

IST har i mer än 30 år levererat IT-lösningar och tjänster med målet att göra vardagen enklare för alla som arbetar inom skolan. IST har cirka 400 anställda, varav ungefär hälften har en bakgrund som lärare eller skolledare. Inom företaget finns många experter på kommunala processer, förvaltning, skola, pedagogik och lärande. Man har kontor i Sverige, Norge och Danmark.


Kontaktpersoner

Björn Sundeby
Founder and Chairman of the Board
Björn Sundeby
Mikael Wahlberg
Vice VD, IST Group AB
Mikael Wahlberg
Presskontakt
HR-avdelningen
HR