2019-09-06 09:48Pressmeddelande

Andreas Fridell ny VD för Edtechbolaget IST AB

null

Andreas Fridell tar över som VD på svenska marknaden för Edtechbolaget IST AB. Andreas kommer närmast från tjänsten som Head of Solution Management på IST AB, en tjänst han tillträdde i augusti 2018. Då med ansvaret att utveckla bolagets långsiktiga strategi och erbjudande på den svenska marknaden, ett arbete som har drivit ISTs verksamhet starkt framåt.

– Jag är övertygad om att Andreas kommer utveckla vårt svenska affärsområde. Under sin relativt korta tid på IST har Andreas blivit en uppskattad och respekterad kollega och ledare, med en bra förståelse för företaget och verksamheten. Han har en hög ambition och ett stort kundfokus och kommer att driva vårt viktiga arbete framåt för att fortsätta som marknadsledande inom Edtech, säger Tommy Eklund, CEO, IST Group AB.

Andreas har många års erfarenhet av affärsutveckling och försäljning och har tidigare arbetat nio år inom Försvarsmakten samt som Chief Commercial Officer på börsnoterade IT-bolaget Fortnox. Även på Fortnox drev Andreas ett viktigt förändringsarbete, då inom redovisningsbranschen.

– Edtechbranschen är inne i en oerhört spännande men krävande omvandling. Jag ser väldigt många likheter med redovisningsbranschens liknande utmaningar för ett par år sedan - en erfarenhet som jag nu hoppas kunna ta med mig in i Edtechbranschen. Året på IST har givit mig bra kontaktytor och en bra insikt i kundvärdet IST behöver leverera, samt vad IST behöver spela för roll i utvecklingen av ett bra lärandeklimat i Sverige.

– På IST skall vi stötta och driva digitaliseringen för att underlätta våra kunders situation i fråga om administration och lärande, men också finna vårdnadshavares del i ekosystemet. Det är en spännande resa som bara har startat och jag ser med ödmjukhet fram emot utmaningarna och möjligheterna vi står inför, säger Andreas Fridell, VD, IST AB.

Andreas kommer ta över som VD för IST AB från och med den 5 september 2019.

För mer information, kontakta:
Andreas Fridell, VD IST AB, andreas.fridell@ist.com , +46 (0) 470 70 71 77
Tommy Eklund, CEO, IST Group, tommy.eklund@ist.com, +46 (0) 470 70 71 55


Om IST

IST har i mer än 30 år levererat IT-lösningar och tjänster med målet att göra vardagen enklare för alla som arbetar inom skolan. IST har cirka 400 anställda, varav ungefär hälften har en bakgrund som lärare eller skolledare. Inom företaget finns många experter på kommunala processer, förvaltning, skola, pedagogik och lärande. Man har kontor i Sverige, Norge och Danmark.


Kontaktpersoner

Björn Sundeby
Founder and Chairman of the Board
Björn Sundeby
Mikael Wahlberg
Vice VD, IST Group AB
Mikael Wahlberg
Presskontakt
HR-avdelningen
HR