2023-06-22 05:41Pressemeddelelse

Lokalplan godkendt: Ikano Bolig klar til at bygge i Vinge

ADEPT
Illustration udarbejdet af ADEPT

Ikano Boligs store boligprojekt i Vinge nær Frederikssund runder en vigtig milepæl, nu hvor lokalplan 160 for Bakkekvarteret i den sydlige del af Vinge er blevet godkendt. Efter et godt samarbejde med Frederikssund kommune, kan Ikano Bolig snart se frem til muligheden for opførelse af byggeriet af ca. 230 boliger i Bakkekvarteret. Boligerne bliver opført med særlig fokus på byliv, natur, bæredygtighed, og fællesskab.

Ikano Bolig runder en vigtig markering i boligprojektet i Vinge, hvor lokalplanen til området Bakkekvarteret i Vinge Syd nu er blevet godkendt. Bakkekvarteret kommer til at rumme ca. 230 boliger som bliver en blanding af etageboliger og rækkehuse i 1 og 2 plan. Boligerne udbydes både som leje- og ejerboliger. Med dette vigtige fremskridt i projektet kan Ikano Bolig nu påbegynde processen med byggeriet, og ejendomsudvikleren regner med at tage første spadestik i løbet af 2024. Byggeriet af boligerne kommer til at foregå i etaper, og de første boliger forventes at være indflytningsklare i løbet af 2025/26.

Boligbyggeriet af de ca. 230 boliger forventes at blive Svanemærke-certificeret, som betyder, at boligprojektet opfylder strenge krav til opførsel, byggematerialer, indeklima og det færdige resultat. Samtidig er byggeriet en del af klimaprojektet Boligbyggeri 4til1, som Realdania og Villum Fonden står bag. Her er Ikano Bolig udvalgt til, igennem eksempelbyggerier, at forsøge at reducere klimabelastningen i byggeriet til en fjerdedel af det nuværende klimaaftryk.

”Vi glæder os over dette vigtige fremskridt i projektet, og at bygge med både Svanemærke-certificering og de store ambitioner til CO2-regnskabet, stiller store krav til processen og det færdige resultat. Det er en kompleks opgave at få det hele til at mødes, og vi er glade for, at vi, efter en god lokalplansproces med Frederikssund Kommune, nu har mulighed for at bygge mere bæredygtige til folk i alle livets faser,” fortæller René Brandt, som er direktør hos Ikano Bolig.

Nye boliger med fokus på bæredygtighed og fællesskab
Udviklingsplanen for Bakkekvarteret i Vinge har lagt særlig vægt på at skabe en grøn by med smukke naturomgivelser, som også skal understøtte biodiversiteten i området. Derudover ønsker man også at skabe byliv med fokus på nærhed og fællesskab, og dermed danne rammer for de nære fællesskaber, som kan opstå mellem de kommende beboere.

”Det glæder mig, at vi nu har plangrundlaget på plads for det første område, Ikano Bolig skal udvikle i Vinge. Ikano Bolig passer rigtig godt til Vinge med deres fokus på fællesskabet og samværet mellem naboer med deres bydelshus Nærvær, der kan bruges til fælles aktiviteter i boligområdet. Og så glæder jeg mig til at følge den del af projektet, der handler om at nedbringe klimaaftrykket ved boligbyggeri. Hvis Ikano Bolig lykkes med det, kan det blive et fyrtårn for fremtidigt boligbyggeri i hele landet, siger borgmester Tina Tving Stauning (A).

Det er ikke kun borgmesteren, som er glad for samarbejdet omkring projektet i Vinge. Ikano Boligs direktør glæder sig også over den gode proces frem mod en godkendt lokalplan: ”Det har været inspirerende at opleve, hvor engageret og begejstret Frederikssund Kommune har været omkring projektet. Udover, at vi får mulighed for at bygge med biomaterialer og materialer af genbrug, så har de også haft særligt fokus på at skabe et område med fællesskab og nærvær, som er lige i Ikano Boligs ånd,” fortæller René Brandt.

Om boligprojektet i Vinge                                                                                                      Ikano Boligs samlede boligprojektet i Vinge kommer til at bestå af ca. 1.800 rækkehuse og lejligheder i forskellige størrelser og derudover en eller to bydelshuse. I den sydlige del har man allerede påbegyndt lokalplansarbejdet, hvorefter man kigger på udviklingen af den nordlige del. ADEPT har bistået med udarbejdelse af planer for området.


Om Ikano Bolig

Ikano Bolig har udviklet og bygget boliger i Danmark siden 2017 og er en del af Ikano Group. Ikano Group består af en række virksomheder inden for forskellige forretningsområder som bank, bolig, produktion, forsikring m.m. Ikano Group blev grundlagt i 1988 og ejes af Kamprad-familien. Ikano Boligs mission er at forenkle de mange menneskers liv ved at udvikle funktionelle og kubiksmarte boliger og boligområder, der inviterer til det gode liv og naboskab. Læs mere på Ikanobolig.dk


Kontaktpersoner

Magdalena Misiak
Kommunikations- og marketingchef
Magdalena Misiak