2022-06-27 05:00Pressemeddelelse

Ikano Bolig opfører omkring 300 boliger i ny bydel på rådhusgrunden i Høje-Taastrup

Ikano Bolig vil opføre omkring 300 boliger, heriblandt en række generationshuse på den gamle rådhusgrund i Høje-Taastrup. Med et fokus på både social- og klimamæssig bæredygtighed håber Ikano Bolig på, at det bliver økonomisk muligt for mennesker i alle faser af livet at flytte ind i et attraktivt og bæredygtigt boligområde, der byder på smart tænkte boliger i god kvalitet og i trygge nabofællesskaber. Planen er, at de første beboere vil kunne flytte ind i boligerne på rådhusgrunden i slutningen af 2024. 

 

Ikano Bolig skal stå bag næsten 300 nye boliger på den gamle rådhusgrund i Høje-Taastrup. Det har Høje-Taastrup Byråd netop besluttet. Bebyggelsen skal udgøre ca. 30.000 kvm på den 100.000 kvm store grund.  

 

”Vi er meget glade for at kunne meddele, at vi skal stå bag et stort nyt boligområde i Høje-Taastrup. At kunne etablere et boligområde helt fra bunden med de rigtige rammer for mennesker i alle livets faser er det, vi brænder for, og vi ser frem til at komme i gang,” siger René Brandt, som er administrerende direktør for Ikano Bolig. 

 

Flere generationer i samme hus 

De 300 boliger vil blive fordelt på etageboliger i 2-4 plan samt 1- og 2-plans rækkehuse. Som noget nyt vil Ikano Bolig bygge en række ’generationshuse’, hvor to generationer i en familie eller to familier kan flytte ind i et 2-planshus, og således kun er adskilt af en etage.  

 

Det er en stigende tendens, at flere generationer gerne vil bo sammen og hjælpe hinanden, der hvor de kan i det daglige. Nu introducerer vi en række huse, som er designet til, at flere kan bo sammen og få glæde af hinanden,” fortæller René Brandt.  

 

”Vi vil gerne takke Høje-Taastrup Kommune for et helt unikt samarbejde omkring den kommende bydel. Vi har haft en rigtig god dialog hele vejen igennem, og vi deler visionen om, at vi sammen får skabt en bydel, hvor mennesker i rigtig mange år fremover vil leve i trygge rammer med gode naboer,” siger René Brandt. 

 

Hos Høje-Taastrup Kommune glæder man sig over Ikano Boligs planer om boliger til de mange.  

 

”Vi har haft en meget fin dialog med Ikano Bolig omkring boligprojektet på rådhusgrunden, og vi glæder os meget til bydelen står klar, og de nye beboere kan flytte ind. For kommunen har det været vigtigt, at vi får skabt et område med sammenhæng til Høje Taastrup landsby, og hvor mennesker i alle aldre, som står forskellige steder i livet, kan bo sammen i rare og trygge rammer. Det har vi sammen med Ikano Bolig arbejdet målrettet på,” siger borgmester Michael Ziegler. 

 

Fokus på genbrug og biodiversitet  

En af de ting der er kommet ud af den gode dialog, er en aftale om, at materialer fra det gamle rådhus skal bruges i opbygningen af det bydelshus, som Ikano Bolig etablerer for at skabe de rette rammer for godt naboskab i den nye bydel. Derudover vil der blive etableret et større parklignende fællesareal og en sø med fokus på biodiversitet 

 

”Det er helt naturligt at kigge på, hvilke materialer der kan genbruges, når vi skal skabe Nærværshuset, som skal være med til at skabe social bæredygtighed i det nye boligområde. I det hele taget vil vi gerne, med dette boligbyggeri, skabe nogle venlige og imødekommende rammer med plads til det hyggelige og det skæve med inspiration fra den gamle landsbys krumme gader og organiske byggeri. Det glæder vi os til at vise frem, når byggeriet står klar til de nye beboere,” afslutter René Brandt. 

 

Ikano Bolig forventer at gå i gang med rydning af området samt byggemodning i slutningen af 2022 på den nordlige del af grunden, som Ikano Bolig overtager i juli måned. Overtagelsen af det sydlige område, hvor rådhuset ligger, forventes at ske omkring januar 2023. Planen er, at de første beboere flytter ind i slutningen af 2024, og at hele bydelen står færdig i løbet af 2026. 


Om Ikano Bolig

Ikano Bolig har udviklet og bygget boliger i Danmark siden 2017 og er en del af Ikano Group. Ikano Group består af en række virksomheder inden for forskellige forretningsområder som bank, bolig, produktion, forsikring m.m. Ikano Group blev grundlagt i 1988 og ejes af Kamprad-familien. Ikano Boligs mission er at forenkle de mange menneskers liv ved at udvikle funktionelle og kubiksmarte boliger og boligområder, der inviterer til det gode liv og naboskab. Læs mere på www.ikanobolig.dk


Kontaktpersoner

Magdalena Misiak
Kommunikations- og marketingchef
Magdalena Misiak