2018-10-09 08:30Pressemeddelelse

Ikano Bolig bygger boliger i Cirkelbuen i Hillerød

null

Ikano Bolig har vundet et kommunalt udbud og skal derfor bygge boliger i Hillerød. Borgmester Kirsten Jensen glæder sig over udsigten til 145 nye boliger i Cirkelbuen, som er det andet grundstykke, kommunen har solgt i Ullerød Nord. Hos Ikano Bolig ser man frem til at bidrage til at styrke det lokale fællesskab og skabe et byggeri i samspil med områdets natur og særpræg.

Nu får flere snart mulighed for at bo i det eftertragtede område Ullerød i Hillerød. Kommunen har nemlig indgået en aftale med Ikano Bolig om opførelsen af omkring 117 rækkehuse og lejligheder samt byggemodning af 28 parcelhusgrunde i Cirkelbuen. De boliger første vil stå klar til indflytning allerede i sommeren 2020, og det glæder Hillerøds borgmester:

”Hillerød er en kommune i god udvikling, og vi forventer, at endnu flere flytter til kommunen de kommende år. Så vi har brug for flere boliger. Området i Ullerød er i dag et af de mest søgte steder at bo i kommunen, og derfor er vi glade for, at Ikano Bolig nu skal bygge 145 nye boliger netop her. Samtidig sætter vi stor pris på, at Ikano Boligs løsning er tænkt godt sammen med områdets natur og har fokus på at styrke det lokale fællesskab på tværs af mennesker,” siger borgmester Kirsten Jensen (A).

Mere end blot boliger – fokus på fællesskab

Hos Ikano Bolig glæder man sig også og ser frem til at lære området godt at kende. For ambitionen er mere end bare at bygge boliger.

”Vi har naturligvis fokus på at bygge gode og gennemtænkte boliger til en fair pris. Men vi vil mere end det, vi ønsker at bygge fællesskaber. Derfor rummer løsningen i Hillerød forskellige boligtyper, som vil blive bygget op omkring et bydelshus og fællesarealer med respekt for områdets særpræg. På den måde ønsker vi at skabe gode rammer for det daglige fællesskab i området. Og så har vi også tænkt os at engagere os i området, efter at nøglerne er overdraget,” fortæller René Brandt, adm. direktør i Ikano Bolig.

Kubiksmarte boliger i samarbejde med IKEA

Ikano Bolig indretter boligerne i samarbejde med IKEA Taastrup. Det falder naturligt, da Ikano Bolig er en del af Ikano-gruppen, som oprindeligt udspringer af IKEA.

”Sammen med IKEA har vi fokus på at udnytte hele rummet i boligerne optimalt. Eksempelvis ved at tænke i højden, når det gælder plads til opbevaring. Det kalder vi at bygge kubiksmart. Det handler om, at boligerne bliver indrettet funktionelt og til bedst mulig gavn for de mennesker, der skal have deres hverdag her,” forklarer René Brandt.

Fakta

Boligprojektet i Hillerød: 145 rækkehuse, lejligheder og parcelhusgrunde

Ikano Bolig har købt Cirkelbuen i Ullerød Nord ved Tulstrupvej 3 i Hillerød Kommune.

Grunden er på ca. 80.400 m2, hvoraf ca. 12.000 m2 vil blive bebygget.

Grunden er beliggende ca. 5 km fra Hillerød Station og med en afstand til Københavns centrum på bare 40 min. transport.

Der bliver bygget omkring 39 rækkehuse fordelt på et- og toplanshuse på mellem 90 og 125 m2 samt 78 lejligheder på mellem 50 og 115 m2. Desuden bliver der udstykket 28 parcelhusgrunde.

Der bliver også bygget et bydelshus, som kan være samlingssted for beboerne og danne rammen om fælles aktiviteter og oplevelser.

Indretningen af husene sker i samarbejde med IKEA, så alle kubikmeter bliver udnyttet bedst muligt.

De første huse og grunde bliver udbudt til salg i foråret 2019 og vil stå klar til indflytning til i sommeren 2020.

Læs mere på www.ikanobolig.dk, hvor det allerede nu er muligt at blive skrevet op til en bolig eller et grundkøb.

Boligerne i Cirkelbuen i Hillerød er Ikano Boligs andet projekt i Danmark. Det første projekt er opførelsen af 230 rækkehuse ved Skovbo Allé i Greve, hvor de første vil stå klar til indflytning i efteråret 2019.


Om Ikano Bolig

Hos Ikano Bolig står vi op hver morgen for at udvikle boliger, der bringer mennesker sammen og giver dem en bedre hverdag. Med IKEA som en del af vores arv falder det os naturligt. Vi bygger gennemtænkt og til en fair pris. Men vi bygger mere end det. Vi bygger fællesskaber.


Kontaktpersoner

Magdalena Misiak
Kommunikations- og marketingchef
Magdalena Misiak
René Brandt
Adm. direktør
René Brandt