2023-06-08 07:51Pressemeddelelse

Filmhusene i Værløse nåede vigtig milepæl ved rejsegilde

Rejsegilde i Filmhusene

Byggeriet af de svanemærkede Filmhusene i Værløse nåede en vigtig milepæl, da Ikano Bolig afholdt rejsegilde onsdag d. 7. juni. De 62 to- og treplansrækkehuse bygges i området omkring den gamle flyvestation, og de første beboere forventes at flytte ind i slutningen af året. Rejsegildet markerede afslutningen af første etape af projektet og indledningen på den afsluttende fase af byggeriet, der er færdigt i 2024.

7. juni var en festdag for både håndværkere og Ikano Bolig, da man sammen fejrede en vigtig milepæl af det svanemærkede ejerboligprojekt Filmhusene i Værløse. Rejsegildet markerede afslutningen af første fase af projektet og indledningen på den afsluttende, som både var en fejring af det konkrete boligprojekt og en hyldest til det mere bæredygtige byggeri.

Boligprojektet bygges i området omkring den gamle flyvestation i Værløse, hvor de første af i alt 62 rækkehuse forventes at være indflytningsklare i december 2023, og resten vil stå klar i løbet af 2024. De kommende beboere vil bl.a. have mulighed for at nyde naturen og det omkringliggende grønne område omkring den gamle flyvestation, som ligger tæt på bl.a. Søndersø og Hareskoven.

Interesserede i de nye to- og treplansrækkehuse i det naturskønne område kan læse mere om ejerboligerne på Ikanobolig.dk.

Stræben mod mere bæredygtighed er vigtig trods presset boligmarked
Rejsegildet i Filmhusene bød på røde pølser, vand og et besøg i den nye udstillingsbolig. Ikano Boligs udviklingsdirektør, Ulrik Steen Jensen, glædede sig bl.a. over projektets hurtige fremgang og den bæredygtige tilgang, som kendetegner byggeriet af boligerne:

"Vi glæder os over at se, hvordan området er ved at tage form. At vi bygger i overensstemmelse med Svanemærket er udtryk for vores dedikation til et mere bæredygtigt byggeri og vores fokus på at skabe boliger, der er gode for både mennesker og miljøet. Boligmarkedet er under pres, og selv om økonomien er stram, skal vi fortsætte med at prioritere bæredygtighed i vores byggerier, så de både bliver klima- og prisbevidste,” sagde Ulrik Steen Jensen bl.a. i sin tale ved rejsegildet.

Certificering med omfattende klimakrav til byggeriet
Nybyggeriet i Filmhusene består af 62 rækkehuse i to og tre plan, der opføres med konstruktioner i træ, som er mindre klimabelastende end beton og cement. Svanemærket-certificeringen sætter en række omfattende krav til byggeriet, heriblandt hvilke kemikalier der må benyttes, krav om brug af certificeret træ samt valg af byggematerialer med fokus på genbrug og genanvendelse.

Certificeringen betyder, at boligprojektet overholder strenge krav, både når det kommer til opførsel, byggematerialer og det færdige resultat, som bl.a. vil være karakteriseret ved et lavt energiforbrug og et godt indeklima. Svanemærket er en anerkendt og velkendt mærkningsordning herhjemme, som danskerne især kender fra almindelige forbrugsvarer. Svanemærket anvendes også til at certificere boligbyggerier, hvor der i hele Norden er fremgang i antallet af svanemærkede boliger.

Kendetegn ved svanemærket byggeri:

  • Lavt energiforbrug
  • Godt indeklima
  • Skrappe kemikaliekrav
  • Strenge krav til certificeret træ
  • Høj byggeteknisk kvalitet gennem kontrol af en uvildig tredjepart
  • God mulighed for genbrug og genanvendelse af bygningsdele

Læs mere om svanemærket byggeri her: www.svanemærket.dk/byggeri


Om Ikano Bolig

Ikano Bolig har udviklet og bygget boliger i Danmark siden 2017 og er en del af Ikano Group. Ikano Group består af en række virksomheder inden for forskellige forretningsområder som bank, bolig, produktion, forsikring m.m. Ikano Group blev grundlagt i 1988 og ejes af Kamprad-familien. Ikano Boligs mission er at forenkle de mange menneskers liv ved at udvikle funktionelle og kubiksmarte boliger og boligområder, der inviterer til det gode liv og naboskab. Læs mere på Ikanobolig.dk

Kontaktpersoner

Magdalena Misiak
Kommunikations- og marketingchef
Magdalena Misiak