2021-09-13 06:00Pressmeddelande

PR-maskineriet bakom Site Zero

Förra veckan dominerade rapporteringen om Site Zero i flera bransch- och affärsmedier. Site Zero är världens största och modernaste anläggning för plaståtervinning, som nu ska byggas i Motala. Bakom lanseringen ligger ett långtgående kommunikationsarbete där Identx som strategisk kommunikationspartner fått äran att vara med hela vägen.

 

”Den nya återvinningsanläggningen på 85 000 m2 blir en gamechanger. Den kommer förändra allt. Sverige blir sannolikt världsledande på plaståtervinning med helt cirkulära plastflöden på sikt. Den kommer förändra så mycket för så många. Det är hållbarhet på riktigt. Nu vill vi lansera nyheten.”

 

Uppdraget från kunden Svensk Plaståtervinning var inget vanligt uppdrag. Det här måste bli riktigt bra – för det är här är viktigt och gör skillnad, på riktigt.

 

Identx fick uppdraget att ta fram en plan för att förpacka och lansera den nya state-of-the-art-anläggningen. Den första åtgärden var att ge anläggningen ett namn, så att den kan få den uppmärksamhet den förtjänar. Namnet skulle vara visionärt och signalera innovation och klimathopp.

– Vi ville att namnet skulle andas självkänsla och storhet. Det kommer vara världens största och modernaste anläggning för plaståtervinning, något man kommer prata om internationellt. Vi landade i Site Zero, som både omfamnar visionen om noll klimatpåverkan och noll material till förbränning, berättar Karin Henriksson, kommunikationskonsult och kundansvarig på Identx.

Inför lanseringen producerades filmer, konceptbild, kommunikationsplaner och kommunikationskit till intressenter och partners. Den digitala pressträffen, som gick av stapeln den 31 augusti, drog nästan 100 deltagare.

– Nyheten har fått ett väldigt fint mottagande med närmare 200 artiklar som skrivits hittills, bara i svensk media. Site Zero har figurerat i riksmedier, affärspress, lokalmedier och flera olika branschers medier. Även internationellt har den fått riktigt bra spridning med ca 50 artiklar som hyllar nyheten och Sverige som föregångare inom hållbarhet och cirkulär plasthantering. Det känns extra roligt, säger Karin Henriksson.

 

Mediegenomslag:

Införanden i svensk media: ca 200 st

Räckvidd svenska införanden: ca 10 miljoner

Införanden i internationell media: ca 50 st

Räckvidd internationella införanden: ca 1,2 miljoner

Räckvidd sociala medier SE/internationellt: ca 9,5 miljoner

Twitter-inlägg internationellt om nyheten: ca 230 st

 

Produktionerna gjordes tillsammans med Gryt film och pressträffen genomfördes i samarbete med eventbyrån Imponera.

 

För mer information kontakta

Karin Henriksson, kommunikationskonsult och kundansvarig för Svensk Plaståtervinning

Tel: 0761-18 99 59

 


Om Identx Kommunikation

Vi är specialister inom varumärke och PR. Vi hjälper dig med skarp analys, kreativa idéer, strategi och effektiv kommunikation som skapar resultat och bygger ett starkare varumärke.


Kontaktpersoner

Anna Lindberg
vd, Identx kommunikation
Anna Lindberg