2013-10-29 08:00Pressmeddelande

Nytt koncept för Norrköpings innerstad ska locka ännu fler ”NER PÅ STAN!”

null

I helgen lanserades konceptet NER PÅ STAN! av fyra fastighetsägare i Norrköping. Konceptet är utvecklat av reklambyrån Idadesign tillsammans med varumärkesbyrån Identx kommunikation. Syftet är att göra Norrköpings innerstad ännu mer attraktiv och att locka fler NER PÅ STAN!

Handeln har genomgått en strukturförändring de senaste decennierna med allt fler köpcentrum utanför städerna. Någonting som de flesta stadskärnor i vårt land märkt i form av ”butiksdöd”. I Norrköping har fyra fastighetsägare gått samman i ett unikt samarbete för att ytterligare öka attraktionskraften i stadskärnan. Efter en pitch bland fyra byråer tog de två prisade byråerna Idadesign (årets designbyrå i Östergötland) och Identx kommunikation (årets marknadsförare i Sverige) hem pitchen med konceptet NER PÅ STAN!

Andas urbant
NER PÅ STAN! lanserades i helgen med en kampanj bestående av annonser, aktiviteter i sociala medier och live-aktiviteter NER PÅ STAN! Exempelvis delades 10 000 NER PÅ STAN!- muggar ut som man kunde fylla med gratiskaffe på ett 40-tal kaféer och restauranger och man parkerade gratis i alla parkeringshus.

– Konceptet kändes helt rätt från första början. Det är så självklart och dessutom ger designen, som bygger på en karta, en cool och urban känsla, säger Anna Falk, centrumledare för galleriorna Linden och Spiralen.

Trenden vänder mot urban livsstil
Idag börjar allt fler barnfamiljer som lockas av den urbana livsstilen att söka sig tillbaka till stan, som utöver shopping bjuder på kultur och upplevelser. För att utvecklingen skall hålla i sig gäller det att arbeta aktivt med att hålla stan levande och erbjuda ett mervärde.

– Det som en stadskärna kan erbjuda är ju något helt annat än köpcentrum utanför stan. Dessutom har vi i Norrköping en unik stadskärna som präglas av de gamla industrikvarteren vid strömmen som vi lyckats ta tillvara och förvandla till någonting helt unikt, säger Anna Falk.

Byrå och arbetsgrupp:

Reklambyrå: Idadesign
Ida Lilja, idé, koncept och grafisk design
Lina Karlsson, idé, koncept och grafisk design

Varumärkes- och PR-byrå: Identx kommunikation
Karin Ljungmark Malmström, strategi
Anna Albinsson, strategi, idé och koncept

Bakom ”Ner på Stan” står fastighetsägarna Lundbergs, Ståhl, Magnentus och Diligentia.

För mer information kontakta: 
Idadesign AB

Ida Lilja
ida@idadesign.se

0707-67 87 08

www.idadesign.se

Identx kommunikation
Anna Albinsson
anna@identx.se
070-844 28 47
www.identx.se


Om Identx Kommunikation

Specialister inom varumärke och PR Vi hjälper dig med skarp analys, kreativa idéer, strategi och effektiv kommunikation som skapar resultat och bygger ett starkare varumärke.