2020-03-26 13:53Pressmeddelande

Identx sammanför kunder för att hjälpa det lokala näringslivet

Varumärkes- och pr-byrån Identx kommunikation, med huvudkontor i Linköping, hittar nya grepp för att hjälpa sina kunder i corona-tider. Kunden Citysamverkan, som jobbar för utveckling av Linköpings stadskärna, kopplades ihop med stadens elcykelpool. Vips så kunde handlare och krögare leverera sina varor hem till kunderna, både gratis och hållbart. Samtidigt som initiativet fick stort genomslag i lokalmedia. 

Linköpings elcyklar fick därmed en ny tillfällig samhällsuppgift. De kan numera nyttjas kostnadsfritt av butiker och restauranger i stadskärnan för att leverera varor till de som nu håller sig hemma.

– Som så många andra försöker vi hjälpa våra kunder att vara relevanta i sin kommunikation i det här extrema läget. Våra lokala butiker och restauranger har det otroligt tufft just nu, samtidigt som många studenter har åkt hem, vilket innebär att det finns lediga elcyklar i Linköpings elcykelpool. Vi föreslog idén för båda våra kunder och de var snabba med att haka på, säger Karin Ljungmark Malmström, vd på Identx. 

Stort stöd från Linköpingsborna
Det nya samarbetet får tummen upp av verksamheter i innerstaden, som är i full görning med att hitta nya lösningar för att fortsätta erbjuda varor till sina kunder. Ett stort inslag i de regionala nyhetssändningarna och i lokalpressen bidrar förhoppningsvis till att ännu fler kunder väljer att fortsätta handla i sina lokala butiker.

– Vi behöver alla kraftsamla nu för att hitta nya innovativa lösningar som håller hjulen snurrande. Det här är inte bara ett sätt att hjälpa de lokala butikerna och restaurangerna, det är också ett sätt att hjälpa exempelvis äldre, sjuka eller personer i karantän att få hem de varor man önskar, säger David Nilsson, vd på Citysamverkan.   

För mer information kontakta:
Karin Ljungmark Malmström, vd Identx kommunikation
0706-37 28 08
karin@identx.se

 Om Identx Kommunikation

Vi är specialister inom varumärke och PR. Vi hjälper dig med skarp analys, kreativa idéer, strategi och effektiv kommunikation som skapar resultat och bygger ett starkare varumärke.

Kontaktpersoner

Anna Lindberg
vd, Identx kommunikation
Anna Lindberg

Relaterad media