2020-11-10 12:25Pressmeddelande

HH-Group-byrån Identx satsar på digital medieträning

Identx kommunikation, en PR- och varumärkesbyrå inom H&H Group, lanserar digital medieträning för att möta nya marknadsbehov. En utbildning som traditionellt krävt IRL-närvaro ser nu ljuset och Identx spår att den kommer bli mer givande för deltagarna.

 

Vi drivs av att ligga i branschens framkant och den här nya tjänsten är egentligen helt följdriktig. Behovet av kunskap om hur media fungerar och att kunna kommunicera med media på ett transparent sätt har inte minskat, tvärtom, säger Karin Ljungmark Malmström, vd på Identx kommunikation.

 

Hon fortsätter:

— Vi har kunder i hela Sverige och detta är också ett sätt för oss att ställa om, både med hänsyn till pandemin och klimatavtrycket.

Traditionella fysiska medieträningar under en halv- eller heldag har en tendens att bli intensiva för deltagarna, med lite tid för reflektion och att landa i sina budskap. Det digitala formatet skapar större utrymme för diskussion, reflektion och feedback/coachning. Träningen kan också delas upp på flera dagar vilket ger deltagarna möjlighet att träna själva.  Samtidigt kan de genomföra träningen när och var de vill, och på den enhet som passar dem bäst.

 

Första utbildningsomgången igång

— Vi har fått mycket positiva reaktioner från pilotgruppen som är igång. Vi blir mer och mer övertygade om att denna form av medieträning kommer att fortleva även post-Corona – den är helt enkel bättre. Många redaktioner har dessutom ställt om och journalister genomför intervjuer digitalt. Det handlar om att anpassa sig till verkligheten, fortsätter Karin Ljungmark Malmström. 

I det nya upplägget använder Identx den digitala lärandeplattformen Howspace.  Utbildningen är uppdelad i olika moment och fungerar både för grupper och enskilda personer. Den innehåller en teoretisk introduktionssida, med bland annat kortare utbildande videoklipp och presentationer om dagens medielandskap och hur medielogiken fungerar. I andra moment bokar deltagarna in sig på individuella videomöten där de får träna på scenarion och relaterade budskap samt på själva mötet med journalister. Här genomförs även skarpa intervjuer. Allt material spelas in, och feedback och coachning kan genomföras individuellt eller i gemensamma gruppgenomgångar. I plattformen finns flera olika forum för dialog och socialt lärande.

 

För mer information, kontakta gärna: 

Karin Ljungmark Malmström

0706-37 28 08, karin@identx.se

 

 


Ämnen: pr

Om Identx Kommunikation

Identx kommunikation är specialister inom varumärke och PR, och är en del av kommunikationskoncernen H&H Group. Byrån har 14 medarbetare och huvudkontor i Linköping. Bland kunderna finns Pantamera, Svensk Plaståtervinning, Salesforce, Länsförsäkringar Östgöta, SweDish Pork, Bixia, Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) och Väderstad. Läs mer på identx.se


Kontaktpersoner

Anna Lindberg
vd, Identx kommunikation
Anna Lindberg