2014-11-25 07:52Pressmeddelande

En fjärdedel av linköpingsborna åker bort över jul

null

Om en månad är det jul. Identx kommunikation har låtit genomföra en undersökning kring linköpingsbornas julvanor. Den visar bland annat att en fjärdedel av linköpingsborna åker bort, att knappt en tredjedel går till kyrkan, att julskinkan är i topp bland julmaten och att tomten fortfarande är en man.

Undersökningen genomfördes under november av CMA Research i syfte att ta reda på hur linköpingsbornas julvanor ser ut.

Trots att flera researrangörers undersökningar visar att fyra av tio svenskar vill fira jul på varmare breddgrader, verkar ett fåtal av linköpingsborna göra verklighet av sina önskningar. Endast två procent uppger att de kommer att fira jul utomlands, däremot säger 22 procent att de kommer att fira jul på annan ort i Sverige.

– För oss som jobbar med varumärken och kommunikation är det viktigt att hålla oss uppdaterade kring vanor och trender. Generellt kan man säga att julen som varumärke är väldigt starkt – hela 99,97 procent av linköpingsborna uppger att de firar jul. Dessutom är julen fortfarande kopplat till starka traditioner, främst när det gäller maten där hela 92 procent äter julskinka, säger Karin Ljungmark Malmström, vd på Identx.

97 procent firar med familj och släkt – men alla får inte besök av tomten
Undersökningen visar också att de allra flesta linköpingsbor, 97 procent, firar jul med sin familj och släkt. Endast en procent firar jul med vänner och två procent firar jul ensamma. En tredjedel av linköpingsborna besöker kyrkan under julhelgen.

Att tomten kommer till linköpingsbornas julfirande verkar inte vara en självklarhet, då endast 35 procent uppger att de alltid får tomtebesök. Tomten verkar dessutom inte nåtts av jämställdhetsdebatten då endast tre procent av mammorna får agera tomte. 

För mer information kontakta:
Karin Ljungmark-Malmström, vd Identx kommunikation
Tel: 0706-37 28 08
Mail: karin@identx.se

Identx kommunikation är specialister inom varumärke och PR. Företaget har 14 medarbetare med kontor i Linköping, Stockholm och Jönköping. Identx ägs och drivs av seniorkonsulterna Karin Ljungmark Malmström, som också är Identx VD, Pär Bergkvist och Anna Albinsson.


Om Identx Kommunikation

Specialister inom varumärke och PR Vi hjälper dig med skarp analys, kreativa idéer, strategi och effektiv kommunikation som skapar resultat och bygger ett starkare varumärke.