2021-07-02 05:30Pressmeddelande

Beg.in – Identx byggde ny väg för Engströms begagnade bilar

Intresset för begagnade bilar ökar. Därför har Identx, en del av H&H Group, tagit fram konceptet Beg.in för Engströms bil, ett koncept som signalerar att begagnat är början till något nytt, för köparen och bilen. Konceptet lanserades med en gedigen kampanj i digitala och tryckta medier, utomhusreklam och radio.

— Hållbarhet är själva avstampet för konceptet och en stor anledning till att många väljer begagnat. I kommunikationen, som talar till mage och känsla, personifieras den begagnade bilen som en erfaren och trygg resekamrat som är redo för nya äventyr, berättar Linda Olofsson, varumärkeskonsult på Identx.

Paketeringen av begagnade bilar, med olika bilvarumärken i utbudet, har varit spretigt hos Engströms bil. Men marknaden är viktig, intresset för begagnade bilar ökar. Ambitionen med projektet var att hitta en paketering som positionerade Engströms på marknaden för begagnade bilar, och möter olika målgrupper med relevant kommunikation och rätt argument. För att lyckas med det behövde vi lära känna målgrupperna; yngre (25–35 år), familjer men också äldre med ändrad livssituation.

Är min begagnade bil rätt värderad?
Identx omvärldsspaning och målgruppsanalys visade att just den frågan är framträdande och skapar oro hos många kunder. Det gör trygghet och ärlighet till viktiga aspekter att lyfta fram i kommunikationen. Och det faktum att klimatoro är en viktig anledning när människor väljer begagnat gör att hållbarhet och ansvarsfull konsumtion är ett självklart kommunikationsområde.

Bred lanseringskampanj
Identx skapade grafiskt manér för konceptet och en lanseringskampanj för utomhusreklam, annonsering i print och digitalt samt radio. Flera filmer i olika längder togs fram i samarbete med Gryt Film. Dessutom skapades en egen webbsektion ihop med Bishop Media, som fungerar som nav för kommunikationen och avsändare för Engströms Beg.in.

— Konceptet Beg.in träffade helt rätt i uttryck och ton. Det gav oss en position på marknaden där vi vill befinna oss och som vi står för, vi är väldigt nöjda, säger Lotta Hellgren, kommunikationschef på Engströms bil.

Läs mer om uppdraget här.
Filmer att ladda ner: 

https://vimeo.com/568880068

https://vimeo.com/568880796

https://vimeo.com/568878503

Till webbsidan för Engströms Beg.in

För mer information kontakta
Linda Olofsson, varumärkeskonsult Identx
+46 73 652 09 90 
linda@identx.se

Fia Jerdhaf, varumärkeskonsult och kundansvarig, Identx
+46 70 419 20 45
fia@identx.se 

Lotta Hellgren, kommunikationschef Engströms bil
+46 70 895 52 60
lotta.hellgren@engstromsbil.se

Om Engströms
Engströms Bil är en del av familjeägda Engströmkoncernen som har försäljnings- och serviceverksamhet i Linköping, Vimmerby, Västervik samt Kisa. Företaget är auktoriserad återförsäljare av Audi, Volkswagen, Skoda, SEAT, Cupra, Volkswagen transportbilar och Scania. Totalt omsätter koncernen 1,3 miljarder SEK och har cirka 250 anställda.


Om Identx Kommunikation

Vi är specialister inom varumärke och PR. Vi hjälper dig med skarp analys, kreativa idéer, strategi och effektiv kommunikation som skapar resultat och bygger ett starkare varumärke.


Kontaktpersoner

Anna Lindberg
vd, Identx kommunikation
Anna Lindberg