2021-04-08 09:17Pressmeddelande

Anna Lindberg blir ny vd på Identx

Anna LindbergAnna Lindberg

Kommunikationsbyrån Identx, som är en del av H&H Group, har utsett Anna Lindberg, tidigare vd och publisher för dagstidningskoncernen Öst Media, som ny vd. 

Identx grundare och tidigare vd, Karin Ljungmark Malmström, fortsätter som senior strateg och styrelseledamot på byrån.  

 

— Tillsammans med medarbetare och kunder har jag drivit och utvecklat Identx i 15 år. Det har varit roliga och intensiva år där vi har vuxit både organiskt och genom förvärv samt blivit en del av en stor kommunikationskoncern. Det är med stor tillfredsställelse jag lämnar över rollen som vd för att i ännu högre grad fokusera på kunderna.  Anna har alla de egenskaper man kan önska och stor insikt i medie- och kommunikationsbranschen, dessutom är hon en inspirerande kommunikatör, säger Karin Ljungmark Malmström. 

 

Anna Lindberg tillträder som vd den 12 april. Hon kommer närmast från NTM-koncernens dotterbolag Öst Media (som bland annat ger ut Östgöta Correspondenten och Norrköpings Tidningar) där hon arbetat de senaste 20 åren och innehaft flera tunga tjänster, senast som vd och publisher. 

— Jag ser fram emot att bli en del av Identx och att få leda ett team med så mycket samlad erfarenhet och kompetens mot nya framgångar. Jag hoppas och tror att min mångåriga erfarenhet inom medievärlden och digitalisering kan komma till nytta, både för att utveckla byrån och för att skapa värde för våra kunder, säger Anna Lindberg.  

H&H Group har ägt Identx sedan 2018 och ser stora möjligheter för fortsatt tillväxt och utveckling av företaget som har en ledande position i östergötlandsregionen.

— Från en stark position vill vi nu tillsammans med Anna Lindberg och teamet utveckla erbjudandet ytterligare och växa vidare. Vi har höga ambitioner och ser tydligt att företag och organisationer efterfrågar och värdesätter en stark och insiktsfull kommunikationspartner som Identx är. Vi välkomnar Anna Lindberg som ny vd och är tacksamma för att få jobba vidare med Karin Ljungmark Malmström i en senior roll, kommenterar Martin Petersson som är vd och koncernchef för H&H Group. 

Identx har idag 15 medarbetare. Bland kunderna finns Pantamera, Väderstad, Bixia, Rymdstyrelsen, Eskilstuna kommun, LF Östgöta, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, Svensk Plaståtervinning och Sveriges Grisföretagare. Sedan 2018 ingår Identx i kommunikationskoncernen H&H Group. Gruppen består av 15 kommunikationsföretag och har en samlad byråintäkt på cirka 450 miljoner kronor med drygt 350 medarbetare i Stockholm, Malmö, Linköping och London. 

För mer information kontakta:

 

Karin Ljungmark Malmström                   Anna Lindberg

0706-372808                                            0708-280405


Om Identx Kommunikation

Vi är specialister inom varumärke och PR. Vi hjälper dig med skarp analys, kreativa idéer, strategi och effektiv kommunikation som skapar resultat och bygger ett starkare varumärke.


Kontaktpersoner

Anna Lindberg
vd, Identx kommunikation
Anna Lindberg