2022-05-17 12:36Press release

Vässla sparar dig dyrbar tid och bidrar till en grönare storstadsmiljö

Pressfoto: Vässla Bikes i Stockholm.Pressfoto: Vässla Bikes i Stockholm.

Det svenska mikromobilitetsvarumärket Vässla grundades 2017 i Stockholm av Rickard Bröms. Den nya COO:n Noa Khamallah, tidigare VP på Lime och Voi, har nu anslutit sig till Rickards team för att ta över Europa. Med den senaste lanseringen som ägde rum i Paris den 5 maj, finns nu Vässla tillgängligt i 4 europeiska storstäder: Stockholm, Berlin, Madrid och Paris. Ytterligare Europalanseringar är även på ingång.

Idén bakom det omtalade elfordonet startade ur en känsla av ren frustration över den täta Stockholmstrafiken. Dagspendlingen i storstäder vet vi alla kan vara tidsödande - tid som hade kunnat spenderats på ett mer värdefullt vis. Detta låg till grunden bakom Vässlas allra första produkt, en elmoped, som under de två första åren hunnit bli Nordens mest sålda elmoped.

Det var år 2017 som Rickard Bröms, VD och grundare av Vässla, började ställa sig själv enkla frågor som; “Varför använder inte alla mopeder? Varför sitter människor ständigt kvar i sina bilar – lidandes?”. Rickards nyfikenhet fick honom att börja undersöka ämnet närmare. Han började studera statistiken och gjorde en rad intressanta upptäckter.

- En intressant upptäckt handlade om människas vikt i förhållande till bilens; en genomsnittlig person sittandes i en bil motsvarar enbart 5% av bilens totalvikt. Detta innebär att 95% av all energi används till att förflytta bilen, inte föraren. Då bilen tankas med 1L bensin används enbart 1,75cl till att förflytta dig som förare. Energieffektivt sett är detta en brutal siffra. Men, om man förändrar viktförhållandet mellan fordon och förare och istället gör fordonet lättare än passageraren, kommer den huvudsakliga mängden energi som fordonet skapar att faktiskt användas till att förflytta dig. Skillnaden är flera tusentals procent, säger Rickard Bröms, VD och grundare av Vässla.

Vässla erbjuder en lösning och valmöjligheter för människor att spara tid, bidra till grönare städer och rädda planeten på en och samma gång. Genom att välja ett mindre och långsammare fordon, bidrar du till en bättre framtid och grönare miljö. Vässla tror på en smidigare och roligare pendling för alla, med ett minimalt koldioxidutsläpp i våra städer.

Pressfoto: Vässla bike och deras CEO & grundare, Rickard Bröms.

Vässla är, självklart, inte det enda elfordonmärket på den svenska marknaden, men Vässla är grundat i Sverige och drar, på så vis, fördelar av sitt svenska arv. Vilket speglas i en unik och stilren skandinavisk design. Rickard Bröms, VD och grundare av Vässla, berättar att han inte ser konkurrenter som något negativt, utan snarare som en möjlighet till att kunna växa tillsammans inom elfordonsindustrin.

- Jag ser inte ens de andra elfordonföretagen som konkurrenter - jag tycker att vi alla bör sluta oss samman emot bilar. Om det finns flera valmöjligheter är det bra för planeten och vi borde därför inte försöka bryta ner våra närmaste konkurrenter. Istället bör vi stötta varandra i att utbilda människor om att byta ut sina bilar mot mer hållbara alternativ som exempelvis elfordon, säger Rickard Bröms, VD och grundare av Vässla.

Vässla erbjuder premium elfordon med höga ambitioner om en förstklassig varumärkesupplevelse. Vässla erbjuder båda direktförsäljning av sina produkter (endast i Sverige) och en mer tillgänglig prenumerationsmodell. Genom de prisvärda prenumerationsmodellerna, som kostar från 799 SEK i månaden, erbjuder Vässla förmånliga alternativ för alla prisklasser. Det nya och smidigare Vässla Bike medlemskapet innefattar både fri service och försäkring - Vässla ser till att din bike alltid är redo att rulla. Vässla erbjuder både Vässla Bikes och Elmopeder för att möta dina individuella behov.

Vässla Club medlemskap - 799 SEK i månaden

Vässla Bike - 18 500 SEK

Länk till bildbanken och pressrum

Länk till webbplatsen

Länk till Vässla video

Om Vässla
Vässla tillverkar elektroniska fordon av hög kvalité som är skapade för att hålla länge, för en bättre framtid och en grönare miljö. Vässla tror på enkel pendling för alla, med ett minimalt koldioxidavtryck i våra städer. Vässla erbjuder både Vässla Bikes och Elmopeder anpassade efter dina individuella behov. Vässla erbjuder direktförsäljning av sina produkter och en mer tillgänglig prenumerationsmodell. Vässla Bikes finns tillgängligt i Stockholm, Paris, Berlin och Madrid. Fler marknader är även på ingång.About Hoss Agency

HOSS Agency is a unique PR & Production agency offering tailor-made services to individuals and companies who wish to amplify their brands. We love storytelling and our strength lies in creating the right context where the stories become reality for people to enjoy. We have firsthand experience of the necessary ingredients for brands to stand-out. We aim to leverage this experience to help clients strengthen their brands. We always strive to create the ultimate experience. In other words, we strive to create a HOSS moment. HOSS Agency is a unique PR & Production agency offering tailor-made services to individuals and companies who wish to amplify their brands.

Contacts

Cecilie Grønbæk
Senior konsult/PR-specialist
Cecilie Grønbæk