2022-02-25 10:41Press release

Rflex - den innovativa spegeln för framtidens flexibla träning

Pressfoto: Mentra by SATS. Med Rflex kan du träna hemma.Pressfoto: Mentra by SATS. Med Rflex kan du träna hemma.

Framtidens träning är här, Mentra by SATS presenterar Rflex, en innovativ och digital produkt för hemmaträning när du vill. Rflex är en helkroppsspegel med touch screen där du kan följa din egen spegelbild samtidigt som du blir ledd av en coach. Mentra erbjuder hundratals olika träningspass, allt ifrån styrketräning till kondition, som uppdateras varje vecka. Det erbjuds även live-pass och du kan träna tillsammans med en personlig tränare digitalt. Med den tillhörande Mentra-appen kan du även följa din träning och utveckling i realtid. Ett helt nytt flexibelt sätt att träna på utan att behöva lämna hemmet eller kontoret. 

SATS lanserade  Mentra by SATS september 2021 som ett helt nytt varumärke på den norska och svenska marknaden. Visionen bakom Mentra by SATS är att bidra till ett både hälsosammare och lyckligare liv. Syftet är att uppmuntra alla till att vara aktiva i vardagen för att kunna nå sina mål på egna villkor. Genom helkroppsspegeln med touch screen följer du en träningscoach i verklig storlek samtidigt som du kan följa din egen spegelbild för att finputsa alla rörelser. Spegeln är utrustad med både en kamera och mikrofon så att du kan ansluta och interagera med din coach eller live-pass direkt. Med Wifi och Bluetooth-anslutning samt inbyggda högtalare är det lätt att komma igång med träningen.

Med Rflex-spegeln och Mentra-appen får du tillgång till alla träningspass och coacher utan att behöva lämna hemmet. Du kan följa din individuella träning och utveckling direkt i appen - framåt kommer det även finnas möjlighet att dela träningen med både familj och vänner för att kunna  följa samt stötta varandra i sin resa. Ni kan också träna tillsammans i live-pass och motiveras av varandra samt andra Mentra-medlemmar. 

- Träning ska vara stärkande, lättillgängligt och inkluderande för alla, vart som helst. Fast om vi ska vara ärliga så är det inte alltid så, vardagslivet kan vara hektiskt. Vi startade Mentra by SATS för att ge dig en ny träningsform för att både hjälpa och guida dig på vägen till att förbättra både din fysiska hälsa och ditt välmående. Din träning kommer att bli roligare, mer inspirerande och mer effektiv än tidigare, säger Christian Øvregaard, Head of Mentra.

Pressfoto: Mentra by SATS. Hemmaträning med Rflex      Pressfoto: Mentra by SATS. Hemmaträning med Rflex.

Det finns många olika träningsformer och hundratals pass att välja på, alltifrån kondition och dans till styrka och yoga. Utbudet uppdateras varje vecka med olika svårighetsgrader och längd på passen, så det finns alltid något att utmana dig själv med. Om du är intresserad av att träna tillsammans med en personlig tränare så kan du även göra det hemifrån med Rflex. Du kan också till exempel koppla din pulsklocka till Mentra-appen så du kan följa din puls under hela träningspasset och jämföra med coachens rekommendation. Med den här digitala tjänsten kan du uppleva samma professionella träning som i  en klassisk SATS-anläggning, vart du vill. 

Rflex är en stilren vit spegel som även blir till en inredningsdetalj i hemmet när den inte är på. En spegel kostar 12 990 SEK (delbetalning möjlig) och kan användas som din huvudsakliga träning eller som ett komplement till din träning. Ett Mentra premium-medlemskap kostar 349 SEK i månaden, men om du redan är SATS-medlem blir månadskostnaden endast 199 SEK. I medlemskapet ingår upp till fem konton per hushåll. Med Mentra premium-medlemskapet får du tillgång till allt innehåll via Mentra-appen, så du kan träna vart du än är. Om du väljer att ladda ner Mentra-appen utan att ha ett Mentra-medlemskap så har du möjligheten att testa en del av innehållet kostnadsfritt. Rflex finns nu tillgänglig och kan testas under en 30-dagarsperiod - är du inte nöjd får du pengarna tillbaka

Länk till bildbanken

Länk till video för mer information 

Länk till köpsidan

Mentra-appen finns att ladda ned på; App-store, Google play

Rflex-spegeln finns att testa i HOSS Agencys showroom på Eriksbergsgatan 8B.

Om Mentra  by SATS 

Mentra by SATS är en ny och innovativ form av interaktiv digital hemmaträning. Vilket gör det möjligt att träna under professionell ledning i ditt egna  hem. Vi vill göra din vardag lättare genom att ge dig friheten att vara aktiv på dina egna villkor - oavsett vart du är. Med Mentra kan du träna när du vill och vi erbjuder hundratals träningspass inom kondition, styrka och yoga och fler adderas över tid. Det finns något för alla nivåer och passen erbjuds korta som långa, så du kommer att hitta något oavsett vad du tycker om och behöver. Du kan följa ett av våra program över längre tid för att nå dina mål. 

SATS Group är Nordens ledande träningsföretag, med visionen att påverka hälsa och livskvaliteten hos medlemmar och samhället i stort. SATS strävar hela tiden efter att ligga i framkant med innovativa lösningar för att vara den främsta träningskedjan i branschen.

www.mentra.co About Hoss Agency

HOSS Agency is a unique PR & Production agency offering tailor-made services to individuals and companies who wish to amplify their brands. We love storytelling and our strength lies in creating the right context where the stories become reality for people to enjoy. We have firsthand experience of the necessary ingredients for brands to stand-out. We aim to leverage this experience to help clients strengthen their brands. We always strive to create the ultimate experience. In other words, we strive to create a HOSS moment. HOSS Agency is a unique PR & Production agency offering tailor-made services to individuals and companies who wish to amplify their brands.

Contacts

Cecilie Grønbæk
Senior konsult/PR-specialist
Cecilie Grønbæk