2022-03-15 13:38Pressmeddelande

Vapiano väljer Higher som rekryteringsverktyg

Vapiano tecknar avtal med Higher. Avtalet löper på 4 år. Restaurangkedjan kommer under avtalstiden att använda rekryteringssystemet Higher.

Nils Hedström, partner på Higher:

”Vi är väldigt stolta över att Vapiano väljer Highers plattform för att hitta och anställa morgondagens talang. Detta är ytterligare ett bevis på att vi gör rätt saker och är definitivt ett kvitto på att vi jobbar banbrytande och ”före vår tid” med rekrytering.”

Viktor Åström, HR-chef på Vapiano Sweden:

”Vi har efter ett pilotprojekt under hösten beslutat oss för att skriva ett längre avtal med Higher. Deras rekryteringsverktyg ligger i framkant och har effektvisterat vårt rekryteringsarbete enormt, verktyget är väldigt användarvänligt och ger oss bättre förutsättningar att rekrytera in rätt medarbetare. Vi är väldigt nöjda och ser fram emot ett långt samarbete tillsammans med Higher”

 

Higher är marknadens enda rekryteringsverktyg med tydligt fokus på att underlätta rekryteringen inom retail, blue collar & yrkessektorn. Vi vill ändra normen för rekrytering. Higher är nästa generations rekryteringsverktyg. På endast 7 minuter söker kandidaten jobb direkt i mobilen, utan CV & personligt brev, via kompetensbaserade frågor, psykologiskt test och videopresentation. Vår unika rekryteringsmetod tillåter rekryteraren att både öka pricksäkerheten och granska en större mängd kandidater på kortare tid, utan att samla in CV och personligt brev.

 

Vapiano är ett internationellt koncept som serverar italiensk mat i en kontinental atmosfär där färskhet står centrum. Sveriges första Vapiano öppnade på Sturegatan i Stockholm 2007. Idag finns sex restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Om Higher

Higher är ett mobilt rekryteringsverktyg som på ett markant sätt effektiviserar rekryteringsprocessen. Istället för CV och personligt brev söker kandidaterna jobb genom att svara på kompetensbaserade frågor, psykologiska tester och video, direkt via sina mobiltelefoner på bara ett par minuter. Genom en helt digitaliserad process utan dokument, blir rekryteringen betydligt mer hållbar.


Kontaktpersoner

VD
Stefan Lidén