2021-04-22 06:35Pressmeddelande

Higher och TIL-Tid skriver avtal - digitaliserar all personalhantering

Det mobila rekryteringverktyget Higher som funnits på den svenska marknaden i drygt 2 år, har skrivit ett exklusivt partneravtal med TIL-Tid, som är det ledande personalplaneringssystemet inom handel, restaurang och besöksnäring. Samarbetet syftar till att leverera en helt digital lösning avseende rekrytering och personalhantering.  Tillsammans kommer bolagen att erbjuda 1600 kunder en möjlighet att avskaffa traditionell dokumenthantering och spara enormt mycket tid och pengar vid både anställning och hantering av personal.

Det mobila rekryteringsverktyget Higher lanserades våren 2019. Idag har bolaget med råge passerat 2 miljoner mobila ansökningar och växer med 400%. Higher har hämtat sin inspiration ifrån e-handeln och via kunskap/kompetenstester, psykologiska tester och video har de avskaffat cv och personligt brev och låter kandidaterna göra hela processen i mobilen. Via det här tillvägagångssättet har de förflyttat kandidaten betydligt närmare en anställning och kunderna spar upp till 80% av tiden vid varje enskild rekrytering.

TIL-Tid har funnits sedan 1986 och är det ledande personalplaneringssystemet inom handel, restaurang- och besöksnäring. TIL-Tid lanserade nyligen sin onlinelösning för att optimera bemanningen, effektivisera driften, minska administrationen och dessutom minska tids- och varusvinn. TIL-Tid används idag av drygt 1400 verksamheter och växer stadigt. Via samarbetet som innebär en fullskalig integration mellan systemen, kommer kunden att dramatiskt effektivera sin rekrytering, minimera administrationen och samtidigt skapa betydligt bättre kontroll.

”Genom samarbetet kommer vi lyfta bort en mängd jobbiga processer för kunden och samtidigt skapa marknadens i särklass smidigaste lösning” säger Stefan Lidén som är VD för Higher.

Jag ser en unik möjlighet att addera ett större värde för våra kunder samtidigt som de effektiviserar bemanningen och ökar sin lönsamhet. Vi har alltid haft en väldigt nära dialog med våra kunder och när samarbetet med Higher dök upp såg vi chansen att ge kunderna en pusselbit som saknades. Tillsammans digitaliserar vi anställningsprocessen och spar tid för både arbetssökande och arbetsgivare”, säger Pia Groundstroem, VD för TIL-Tid.

 

För mer information kontakta

Stefan Lidén, VD Higher, 070-770 93 20

Pia Groundstroem, VD TIL-Tid, 070-623 57 13

Next u Systems AB har utvecklat produkten Higher, som är ett mobilt rekryteringsverktyg. Higher har funnits på den svenska marknaden i drygt 2 år och används idag av drygt 50 kunder. Genom att välja bort cv och personligt brev och ersätta det med kunskap/kompetens tester, psykologiska tester och video, utmanar man traditionell cv rekrytering. Företaget ägs till 59% av grundaren Stefan Lidén och har ca 15 anställda. Mer information finns på www.uhigher.se

SEV Tidsystem AB är en marknadsledande leverantör av tidsplaneringslösningar och passersystem för företag och organisationer inom branscher som dagligvaruhandel, fackhandel, hotell och restaurang. TIL-Tid, företagets produkt för tidsplanering, används av över 1 400 verksamheter i Sverige, Norge och Finland. Företaget erbjuder ett komplett utbud mjuk- och hårdvaror samt utbildning som skapar värde för kunderna genom att öka deras lönsamhet och sänka personalkostnaderna via effektiv bemanningsplanering. SEV Tidsystem AB är familjeägt och sysselsätter cirka 20 personer i Stockholm och Västerås. Bolaget startades 1986 och har erhållit högsta kreditvärdighet, AAA. För mer information: www.tiltid.se


Om Higher

Higher är ett mobilt rekryteringsverktyg som på ett markant sätt effektiviserar rekryteringsprocessen. Istället för CV och personligt brev söker kandidaterna jobb genom att svara på kompetensbaserade frågor, psykologiska tester och video, direkt via sina mobiltelefoner på bara ett par minuter. Genom en helt digitaliserad process utan dokument, blir rekryteringen betydligt mer hållbar.

Kontaktpersoner

VD
Stefan Lidén