2024-04-17 08:00Pressmeddelande

Alla större aktörer inom dagligvaruhandeln utser Årets Medarbetare

Logos of all sponsorsLogos of all sponsors

Higher, ett mobilt rekryteringsverktyg, samt alla HR-chefer inom de större aktörerna inom dagligvaruhandeln går samman igen för att utse Årets Medarbetare till Dagligvarugalan.

I en spännande utveckling som markerar ett fortsatt engagemang för spetskompetens och innovation inom dagligvaruhandeln, är Higher, i samarbete med HR-ledare från de främsta aktörerna inom dagligvaruhandeln, stolta över att tillkännage det tredje årliga utmärkelsen "Årets Medarbetare" inom dagligvaruhandeln. Detta prestigefyllda evenemang, som kommer att äga rum den 14 november på Dagligvarugalan i Blå Hallen på Stadshuset, hyllar de enastående bidragen och prestationerna från individer som har visat exceptionell prestation, engagemang och innovation i sina roller.

Samarbetet med HR-ansvariga över alla butiker inom dagligvaruhandeln understryker en gemensam vision för att främja en kultur av spetskompetens och erkännande inom branschen. Priset "Årets Medarbetare" är inte bara ett firande av individuella prestationer utan ett bevis på den kollektiva ansträngningen och engagemanget från dagligvaruhandeln för att upprätthålla de högsta standarderna för service och professionalism.

Kandidater till priset utvärderas genom en rigorös urvalsprocess där alla kan nominera sina kollegor till utmärkelsen. Därefter utses vinaren utefter kriterierna: ”Årets medarbetare inom dagligvaruhandeln ska vara en person som utmärkt sig genom exceptionell service till butikens kunder och som stöttar, lyssnar och hjälper sina kollegor. Denna medarbetare bidrar både till bra stämning på arbetsplatsen och till butikens utveckling”.

I bedömningen kommer följande värden att vara viktiga:

• Hög kvalitet på servicen gentemot butikens kunder

• Stöttande och motiverande kollega som skapar arbetsglädje

• Gjort insatser utöver det vanliga

Utmärkelsen 'Årets Medarbetare' är en hörnsten i vårt engagemang för att erkänna och främja talang inom dagligvaruhandeln. I samarbete med HR-ledare från hela branschen är vi otroligt stolta över att genom vårt tajta samarbete tillsammans visa upp de anmärkningsvärda individerna som exemplifierar det bästa av vad vår bransch har att erbjuda. Genom innovation, engagemang och spetskompetens fortsätter vi att tänja på gränserna för vad som är möjligt, och fira dem som inspirerar oss alla att sträva efter högre höjder", säger Stefan Lidén, CEO på Higher.

Prisutdelningen lovar att bli en höjdpunkt på året, och samlar branschledare, innovatörer och de smartaste talangerna inom dagligvaruhandeln för en kväll av firande och erkännande.

Higher

Det mobila rekryteringsverktyget Higher lanserades våren 2019. Higher har hämtat sin inspiration ifrån e-handeln och via kunskap/kompetenstester, psykologiska tester och video har de avskaffat cv och personligt brev och låter kandidaterna göra hela processen i mobilen. Higher’s lösning förflyttar kandidaten betydligt närmare en anställning och kunderna spar upp till 80% av tiden vid varje enskild rekrytering. Idag har Higher över 250+ aktiva kunder som använder sig av verktyget i sin rekrytering och finns i Norden, Tyskland och England.

Dagligvarugalan

Dagligvarugalan som firade sitt 15-årsjubileum 2023 är branschens stora galakväll där alla duktiga medarbetare i dagligvarubranschen runt om i landet står i fokus och får en välförtjänt plats i rampljuset. Under kvällen uppmärksammas och belönas branschens alla hjältar som i det tysta ser till att den svenska livsmedelsförsörjningen fungerar och att konsumenterna både inspireras till stordåd i köket och middagsbordet.

Galan föranleds av flera månaders juryarbete där finalister så småningom utses i 20 kategorier. Jurygrupperna består av namnkunniga personer med anknytning till dagligvaruhandeln.

Dagligvarugalan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap.


Om Higher

Higher är ett mobilt rekryteringsverktyg som på ett markant sätt effektiviserar rekryteringsprocessen. Istället för CV och personligt brev söker kandidaterna jobb genom att svara på kompetensbaserade frågor, psykologiska tester och video, direkt via sina mobiltelefoner på bara ett par minuter. Genom en helt digitaliserad process utan dokument, blir rekryteringen betydligt mer fördomsfri och träffsäker. www.higher.nu


Kontaktpersoner

Chief Marketing Officer
Nicklas Wikblad