2024-03-01 10:50Pressmeddelande

Toscana möter Stockholm i ett exklusivt gästspel på Hasselbacken

LA ROQQA fotograf Alessandro MoggiLA ROQQA fotograf Alessandro Moggi

Den 20 - 22 mars är det dags för ett unikt gästspel på Djurgården då köksmästare Francesco Ferretti med kollegor från italienska boutiquehotellet HOTEL LA ROQQA ansluter till köket på anrika Hasselbacken.

Under tre kvällar kommer det att serveras genuin toskansk mattradition i en modern tolkning, kombinerad med noga utvalda italienska viner. Cirkus Venues, som Hasselbacken är en del av, och dess italienska systerbolag Erqole ingår båda i Qarlbo AB som nu stärker det internationella samarbetet inom gruppen. 

”I Hasselbackens historiska miljöer finns en lång tradition av mat och dryck. Att LA ROQQA väljer att ta med sig sitt toskanska kök och göra ett gästspel hos oss är början på en spännande utvecklingsresa inom Qarlbo Hospitality familjen. Det kommer att bjudas på en enastående matupplevelse där även den välkända Hasselbackspotatisen som en av restaurangens elever skapade 1953, finns på menyn. Kvällen till ära kommer den att serveras med en toskansk touch", säger Satu Andersson, VD på Cirkus Venues.

Hasselbackspotatis på Hasselbacken

Hasselbackspotatis på Hasselbacken

 

Flavio Bucciarelli, CEO Qarlbo Hospitality, avslutar:
“Erqole is undertaking a number of important investments in Tuscany with a strong focus on sustainability and the local community in which it operates. These three days represent the start of working together as a group and communicating the unique experiences we can offer in Sweden and Italy”. 

 


VAR: Hotell Hasselbacken, Hazeliusbacken 20
NÄR: 20 - 22 mars
HUR: Bordsbokning och mer information: Toskanskt gästspel på Hasselbacken


LA ROQQA - ett boutiquehotell i Porto Ercole, Toscana och som ingår i Small Luxury Hotels - erbjuder moderna tolkningar av det traditionella toskanska köket. Gästerna på LA ROQQA:s takrestaurang, Scirocco, kan förvänta sig exceptionell service, en noggrant utvald vinlista och en gastronomisk upplevelse som hyllar områdets rika kulinariska traditioner. 

Cirkus Venues erbjuder några av de mest spännande mötesplatserna på Kungliga Djurgården och kombinerar storslagna och historiska miljöer med extraordinära och oväntade upplevelser. I koncernen ingår Hotell Hasselbacken, Cirkus Arena & Restaurang, Backstage Hotel samt restaurangerna Konsthallen, Pop Story, The Visitors Bistro samt Gasometer som öppnar i början av 2027.  

 


Om Hotell Hasselbacken

Anrika Hotell Hasselbacken är vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- & eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som företagsevenemang.
Restaurangen är genomsyrad av historia och erbjuder klassiska rätter med en modern touch. Våra hotellrum är rymliga och du bor nära Djurgårdens alla attraktioner som Gröna Lund, Skansen, ABBA The Museum och Vasamuseet. Om du ska på föreställning på Cirkus så bor du smidigt på Hasselbacken som ligger vägg i vägg.