2024-06-27 12:30Pressmeddelande

Kungliga Djurgården med hotellen Hasselbacken och Backstage lyfts fram som föregångare i internationell rapport.

Arbetssättet på Kungliga Djurgården lyfts i den internationella "Destination Stewardship Report", där föregångare inom hållbar turism från hela världen presenteras. Därmed ansluter man sig till destinationer som Påskön i Chile, Northen Bay i Kanada samt Australiens Great Ocean Road att få skriva om sina erfarenheter. 

På Kungliga Djurgården samlas kultur, natur och historia i en unik miljö mitt i Stockholm med hotellen Hasselbacken och Backstage. Attraktioner utvecklas och nya kommer till. Med över 15 miljoner besökare årligen är man fast besluten att utvecklingen måste ske respektfull och långsiktigt klokt. Därför har fokus varit att finna former för ett effektivt samarbete runt hållbarhet mellan destinationens 62 attraktioner och hotell. 

Gemensam vision på Kungliga Djurgården

Samarbete är nyckeln till framgång i de flesta hållbarhetsprojekt, men hur får man till ett effektivt samarbete? Detta är huvudfrågan som ställts i rapporten. Med en gemensam vision som grund lyfts Djurgårdens dedikerade hållbarhetsteam med representanter från medlemmarna i nätverket fram särskilt. Teamet har utvecklat strategier och handlingsplaner inom fyra fokusområden: Fossilfri och trafiksmart, Hållbar matkultur, Öppet, tillgängligt och välkomnande samt en Världsutställning för hållbarhet. Gemensamma mål som sträcker sig till 2027 har arbetats fram, antagits, och alla 62 medlemmar i Kungliga Djurgårdens Intressenter har nu ett ansvar för att dessa uppnås. Mer om det gemensamma hållbarhetsarbtet går att läsa här: Hållbarhet Kungliga Djurgårdens Intressenter

- Att det finns en gemensam vision för oss som aktörer på Kungliga Djurgården ger oss en extra boost i hållbarhetsarbetet och vi är stolta att tillhöra en så kompetensrik och engagerad grupp med stor ambition för hållbarhet. För oss är hållbarhetsarbetet mer aktuellt än någonsin och vi är hedrade över att vi i år fick stå värd för GSTC2024 Global Sustainable Tourism Conference och att arbetet dessutom nu uppmärksammas i the destination stedwarship report är fantastiskt säger Sandra Miller Kinge, Director of Program & Marketing på Cirkus Venues. 

Kungliga Djurgårdens hållbarhetsutmärkelser

 Den 27 september 2022 tilldelades Kungliga Djurgården "Green Destinations Platinum Award" för att arbetet strukturerats utifrån FNs 17 hållbarhetsmål och den 15 november 2022 undertecknades the Glasgow Declaration on climate action in tourism. I april 2024 stod Kungliga Djurgården med Hotell Hasselbacken och Backstage Hotel värd för Global Sustainable Tourism Councils Världskongress, vilken samlade 500 hållbarhetsengagerade kollegor från 57 länder.

ISO Certifiering - 14001

Hotell Hasselbacken och Backstage hotel har i tillägg till samarbetet mellan aktörerna på Kungliga Djurgården valt att genomgå en ISO Certifiering som hänvisar till företagsgruppens arbete med att minska den totala miljöbelastningen. Den 26 Juli 2022 blev gruppen certifierad av Svensk Certifiering Norden AB. Det fortskridande arbetet stannade dock inte där. För att hålla certifieringen aktuell arbetar samtliga bolag inom Cirkus Venues intersivt med hållbarhet och de planer som ISO-certifieringen innebär. 

- Arbetet med ISO 14001 håller oss fokuserade på att minska vårt miljöavtryck och vägleder oss dagligen. För oss som arbetar med upplevelser har det varit en självklarhet länge att ligga framkant gällande hållbarhetsarbete. Gästerna idag förväntar sig att vi är aktiva för att minska miljöavtrycket säger Sandra Miller Kinge, Director of Program & Marketing på Cirkus Venues.  

 


Om Hotell Hasselbacken

Välkommen till Hotell Hasselbacken! Det historiska Hotell Hasselbacken är vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- & eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som företagsevenemang. Restaurangen på Hasselbacken är genomsyrad av historia och erbjuder klassiska rätter med en modern touch. Våra hotellrum är rymliga och du bor nära Djurgårdens alla attraktioner som Gröna Lund, Skansen, ABBA The Museum och Vasamuseet. Om du ska på föreställning på Cirkus så bor du smidigt på Hasselbacken som ligger vägg i vägg.


Kontaktpersoner

Sandra Miller Kinge
Director Program & Marketing
Sandra Miller Kinge