2023-05-09 11:15Pressmeddelande

Jennie Abrahamson och Sophie Zelmani till Hasselbacken 18 augusti

Jennie Abrahamson och Sophie ZelmaniJennie Abrahamson och Sophie Zelmani

Jennie Abrahamson och Sophie Zelmani är två av Sveriges mest unika och välrenommerade artister. Den 18 augusti gör Jennie och Sophie varsin konsert på anrika Hasselbackens nya trädgårdsscen. Biljetterna släpps den 10 maj kl 10.00 och blir det senaste tillskottet till det redan digra spelschemat. 

"Med dessa två fantastiska kvinnor känns Live på Hasselbacken verkligen fullständigt och det kommer att bli en underbart fin och härlig sommarkväll", säger Josefine Prihm, programchef på Cirkus Venues. 

Premiären av Live på Hasselbacken går av stapeln den 3 juni och först ut är Movits! 

"Hela sommaren kommer att bli magiskt och vi är jättepeppade på att äntligen få dra igång", avslutar Josefine. 

Spelschema:

3 juni - Movits! 
17 juni - Per Persson & Nya Packet och Engmans Kapell
7 juli - Linnea Henriksson
3 augusti - Bob Hund
18 augusti - Jennie Abrahamson och Sophie Zelmani - NY
19 augusti - Weeping Willows
25 augusti - Patrik Isaksson
26 augusti - Soul Train In The Park (arrangör: Hasselbacken & Soul Train Party)

Biljetter till konserter finns på www.hasselbacken.com/live
Det går också att köpa biljetter där middag ingår samt speciella hotellpaket där boende är inkluderat. 

Om Sophie Zelmani: 
2022 släppte Sophie Zelmani albumet ”The World Ain’t Pretty” och nu följer hon upp skivsläppet med en turné, uppbackad av Lars Halapi, Thomas Axelsson och Peter Korhonen. 
Sophie färdas vidare i samma musikaliska tidlösa rum som storheter som Leonard Cohen och Bob Dylan. Nivån och konsekvensen i hennes skapande har stadigt legat högt genom hela karriären, hon har förfinat sitt säregna lågmälda uttryck under mer än 25 år som artist. 

Om Jennie Abrahamson:
Jennie Abrahamson är artist och komponist och har gett ut fem soloalbum, det senaste 2017. I januari släppte hon för första gången något på svenska i och med att musiken från konsertföreställningen ”Kärlek och Makt” gavs ut. 

Hon hyllas ofta för sin magiska röst och förmåga att skriva låtar som är egna små universum. Utöver sin solokarriär har hon också turnerat och samarbetat med några av de mest namnkunniga artisterna i Sverige, och har varit på världsturné som förband och duettpartner till Peter Gabriel. På konserten får vi möta Jennie i ett intimt soloformat med piano, och höra specialversioner av låtar från alla hennes album. 


Om Hotell Hasselbacken

Välkommen till Hotell Hasselbacken! Det historiska Hotell Hasselbacken är vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- & eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som företagsevenemang. Restaurangen på Hasselbacken är genomsyrad av historia och erbjuder klassiska rätter med en modern touch. Våra hotellrum är rymliga och du bor nära Djurgårdens alla attraktioner som Gröna Lund, Skansen, ABBA The Museum och Vasamuseet. Om du ska på föreställning på Cirkus så bor du smidigt på Hasselbacken som ligger vägg i vägg.