2020-10-21 14:45Pressmeddelande

Hasselbackens nya restaurangkoncept 85

Hasselbackens restaurang har de senaste 30 åren varit en sovande juvel mitt i Stockholm. Men nu har lokalerna genomgått en genomgående renovering och vi lanserar ett nytt matkoncept och bygger vidare på Hasselbackens 250-åriga historia som en plats för fest och flärd.

Inredningen är en flört med 20-talets palmhusutställning, art deco och Stockholms rojalism. Anrik punk om så önskas. Tänk Vivianne Westwood möter Marie Antoniette. Six pistols möter Bach. Skinnjackan möter boan. Det innebär att kålpuddingen är inne i boxningsringen för en match.

Det blir en bistro med ett modernt synsätt på matkulturen i världen utifrån ett svenskt perspektiv. Tanken är att maten ska vara god, lekfull och spännande. Vi rör om i den svenska kokboken och levererar en matupplevelse som andas både omtanke, spex och fest. 85 refererar till den viktenhet av det animaliska proteinet på tallriken. Planetary food på vårt sätt.


Om Hotell Hasselbacken

Välkommen till Hotell Hasselbacken! Det historiska Hotell Hasselbacken är vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- & eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som företagsevenemang. Restaurangen på Hasselbacken är genomsyrad av historia och erbjuder klassiska rätter med en modern touch. Våra hotellrum är rymliga och du bor nära Djurgårdens alla attraktioner som Gröna Lund, Skansen, ABBA The Museum och Vasamuseet. Om du ska på föreställning på Cirkus så bor du smidigt på Hasselbacken som ligger vägg i vägg.