2022-12-05 10:01Pressmeddelande

Fira in 2023 på anrika Hasselbacken med Julia Frej och stans bästa utsikt

Nyår HasselbackenNyår Hasselbacken

Anrika Hasselbacken har ända sedan 1800-talet varit en självklar del i Stockholms nöjesliv. Den vackra inramningen kombinerad med en storslagen utsikt över stans inlopp är bara två anledningar till att festerna har avlöst varandra i över två hundra år. Nu slår Hasselbacken till med ett rungande nyårskalas för att fira in det nya året. 

Festen drar igång 23.00 och därefter har Julia Frej och hennes band lovat att få alla att dansa och sjunga allsång så att takkronorna skallrar. 

Julia är en låtskrivare och artist som slog igenom med låten "Vi är skuggor", en egen svensk version av Broder Daniels ”Shoreline”. Sedan dess har hon släppt mängder av singlar och covers men främst spelat live med sin egen musik, ofta med Ebbot Lundberg vid sin sida. Senast i fredags gjorde Julia ett bejublat gästspel i showen "High Society Christmas" på Dansens Hus där hon bland annat uppträdde med Joachim Bergström, Rennie Mirro och Karl Dyall. 

Maja Westin som står bakom skivspelarna har en bakgrund som artist och låtskrivare i bandet Caviare Days. Hon spelar svängigt, sexigt, rockigt och brett och är alltid själv med på dansgolvet.

Julia Frej och Yrsa Schau. Fotograf: Dave Kinnaman

Julia Frej och Yrsa Schau. Fotograf: Dave Kinnaman

För den som vill unna sig bjuds det på en fabulös nyårssupé där Hasselbackspotatis med en twist, sotad kammussla, ryggbiff, bakad torsk, vegetariska rätter med mera står på menyn. Som en bonus kommer även Julia och pianisten Yrsa Schau att underhålla under supén. 

Hasselbackspotatisen, som uppfanns på Hasselbacken av Leif Eliasson 1953, gör nu comeback. Den är god. Och den passar himla bra till en massa olika saker. Den klassiska knölen blir på Hasselbacken ordentligt dekadent med ingredienser som wagyu, kaviar, tryffel, havskräftor, tångrom och Västerbottensost som sidekicks.

 Fotograf: Rebecca Brage

Önskar man en kort sträcka till sängen och vill vakna upp i Hasselbackens vita lakan på årets första dag finns det en handfull rum kvar på nyårsnatten. 

Vad: Nyårssupé, nyårfest och hotellpaket. Supén startar 17.00 och nyårsfesten startar 23.00. 

Var: Hasselbacken, Hazeliusvägen 20

Köp av festbiljetter, nyårssupé och hotellpaket: www.hasselbacken.com 


Om Hotell Hasselbacken

Välkommen till Hotell Hasselbacken! Det historiska Hotell Hasselbacken är vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- & eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som företagsevenemang. Restaurangen på Hasselbacken är genomsyrad av historia och erbjuder klassiska rätter med en modern touch. Våra hotellrum är rymliga och du bor nära Djurgårdens alla attraktioner som Gröna Lund, Skansen, ABBA The Museum och Vasamuseet. Om du ska på föreställning på Cirkus så bor du smidigt på Hasselbacken som ligger vägg i vägg.