2021-03-31 14:58Pressmeddelande

Upplev Botkyrka visar positivt resultat trots pandemin

Kajakpaddling på Lida Friluftsgård. Foto: Linda ÅkerbergKajakpaddling på Lida Friluftsgård. Foto: Linda Åkerberg

Upplev Botkyrka rapporterar en vinst på 611 tkr för 2020 efter att ha betalat tillbaka det statliga stödet för korttidspermitteringar. Resultatet kommer bland annat efter oväntat hög efterfrågan och beläggning på företagets kommersiella lokaler.

Upplev Botkyrka rapporterar en vinst på 611 tkr (57tkr) för 2020. Samtidigt gick omsättningen ner från 57 mkr till 50 mkr efter att evenemang ställts in på grund av pandemin. 

2020 blev ett år skilt från alla andra. Innan pandemin stängde ned de flesta planerade evenemangen så hann Subtopia med cirkusfestivalen Cirkusmania, och Hågelbyparken genomförde en del barnteater. Vissa evenemang gick att anpassa till gällande restriktioner, en del genomfördes istället digitalt, men i övrigt fick det mesta ställas in.

Efterfrågan på Subtopias kommersiella lokaler ökade dock, bland annat med fler tv-inspelningar. Besöksantalet på både Lida och Hågelbyparken ökade också markant då bägge blev tillflyktsorter under en sommar med pandemi. På Lida strömmade besökare ut i naturen som aldrig förr och det noterades ett besöksrekord under sommaren.

– Vi fortsätter att leverera samhällsnytta till medborgarna och människor utanför Botkyrka. Under 2020 tror jag att detta har varit extra viktigt. På Lida och i Hågelbyparken har vi exempelvis haft fler besökare under sommaren än ett normalt år, säger VD Krister Kalte.

Under året permitterades också sju medarbetare på Subtopia kopplade till den kommersiella verksamheten. Men permitteringarna avbröts när förfrågningarna och intäkterna ökade och bolaget återbetalade senare hela stödet. 

– Jag är så glad att vi lyckats attrahera Botkyrkaborna till våra verksamheter trots reducerade aktiviteter på grund av pandemin, säger bolagsordförande Inger Ros. Det är också glädjande att vi lyckas göra ett så bra resultat och dessutom efter att ha betalat tillbaka det statliga stödet för korttidspermitteringar.

Kontaktpersoner:

Krister Kalte, VD 070-886 13 05, krister.kalte@hagelby.se

Inger Ros, Ordförande 073-914 51 24, inger.ros@tumba.hjart-lung.se

www.hagelby.se

www.lida.se

www.subtopia.se

 


Om Hågelbyparken

Hågelbyparken är en levande folkpark och en mötesplats för människors välbefinnande samt för det goda och öppna samhället. Här arrangeras både stora och små evenemang och arrangemang året runt. Valborgsmässoafton firas med eld på vattnet, på midsommar dansar vi runt stången och här firas också flera internationella högtider. Under sommaren bjuder Sveriges bästa dansband upp till dans på Stockholms största utomhusdansbana under segeldukstak. Hågelbyparken är en arena för föreningar och andra att arrangera evenemang och fester. I Hågelbyparken bedrivs också samhällsnyttiga verksamheter som en 4H-gård och Daglig verksamhet. Fastigheterna och marken ägs av Botkyrka kommun. Hågelbyparken sköter om fastigheterna och parken. Verksamheten i parken omfattar konferens, mat och dryck, kultur- och nöjesarrangemang och uthyrning. Hågelbyparken ingår i Upplev Botkyrka AB, ett av Botkyrka kommun helägt bolag. I bolaget ingår även Subtopia och Lida Friluftsgård. Varje år besöks Hågelbyparken av ca 200.000 gäster. Hågelbyparken har 12 st anställda, 58% män och 42% kvinnor. Bolaget har en styrelse bestående av 7 ledamöter inkl. ordförande, vice ordförande och 7 suppleanter, vilka utses av Botkyrka kommunfullmäktige.

Kontaktpersoner

VD, Upplev Botkyrka
Krister Kalte