2020-08-11 12:17Pressmeddelande

Svenska med baby på Hågelbyparken

Meyling Calero, samordnare Svenska med baby och Cina Staron, Hågelbyparkens platschef.  Meyling Calero, samordnare Svenska med baby och Cina Staron, Hågelbyparkens platschef.

Lördag den 15 augusti kommer Svenska med baby för första gången att arrangera familjelördag i Botkyrka tillsammans med oss i Hågelbyparken. På familjelördagarna träffas barnfamiljer för att umgås, utbyta erfarenheter och ha roligt med barnen.

Svenska med baby har förutom öppna föräldragrupper för nya och etablerade föräldrar i Sverige även familjelördagar. Familjelördagarna arrangeras i Rågsved och Rinkeby och nu i höst även hos oss i Botkyrka i ett nytt och spännande samarbete.

– Vi är väldigt glada över att få Hågelbyparken som ny samarbetspartner och vi ser fram emot samarbetet med familjelördagarna i Botkyrka. Nu under rådande läge med restriktioner blir det ännu viktigare att erbjuda ett tryggt sammanhang för kvalitetstid mellan barn och föräldrar och hjälpa familjer att orka i längden och motverka ökad isolering och segregation. Genom samarbetet kan vi nu erbjuda ytterligare en mötesplats för barnfamiljer och det känns jättefint, säger Emelia Frennmark, verksamhetschef på Svenska med baby.

– Hågelbyparken är en folkpark som är öppen för alla. Vi är en mötesplats för människors välbefinnande samt för det goda och öppna samhället. Att få vara med att möjliggöra fler möten mellan människor och förhoppningsvis även bidra till att fler känner sig än mer hemma i Sverige är väldigt fint. Samarbetet med organisationen Svenska med baby känns väldigt naturligt och i linje med vårt arbete, säger Cina Staron, platschef för Hågelbyparken. Dessutom vet jag att organisationen startade i Alby, Botkyrka – det känns därför väldigt bra att möjliggöra för deras verksamhet i Botkyrka igen.

Familjelördagarna är en trygg plats och ett sammanhang för gemenskap, samtal, lek, svenskträning och föräldrastöd. Aktiviteten är gratis och här möts föräldrar och barn med olika bakgrund och från olika bostadsområden och alla är inkluderade, delaktiga och välkomna.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för att minska spridningen av covid-19 hålls evenemanget utomhus och vi håller avstånd samt att vi har begränsat antalet platser till max 50 personer.

Medier är välkommen att besöka familjelördagarna, kontakta pressansvarig.

När: Lördagen den 15 augusti, klockan 11.00 – 14.00

Plats: Hågelbyparken, Hågelbyvägen, Botkyrka

Anmälan: Anmälan görs via evenemanget på Svenska med babys facebooksida

Inträde: Gratis

Kontaktuppgifter pressansvarig: Jonna Ekdahl, kommunikatör, jonna@svenskamedbaby.se,  tel. 070-979 90 91 

Verksamhetschef Svenska med baby: Emelia Frennmark, emelia@svenskamedbaby.se tel. 070-979 90 92

Svenska med baby, Hammarby Fabriksväg 23, 120 30 Stockholm www.svenskamedbaby.se

Platschef Hågelbyparken: Cina Staron, cina.staron@hagelby.se, tel. 08-599 071 16

Hågelbyparken, Hågelby Gård, 147 43 Tumba, www.hagelby.seOm Hågelbyparken

Hågelbyparken är en levande folkpark och en mötesplats för människors välbefinnande samt för det goda och öppna samhället. Här arrangeras både stora och små evenemang och arrangemang året runt. Valborgsmässoafton firas med eld på vattnet, på midsommar dansar vi runt stången och här firas också flera internationella högtider. Under sommaren bjuder Sveriges bästa dansband upp till dans på Stockholms största utomhusdansbana under segeldukstak. Hågelbyparken är en arena för föreningar och andra att arrangera evenemang och fester. På Hågelby Wärdshus och i Anna Giertz Café & Bageri serveras vällagad mat och hembakt bröd till konferens och privata gäster. I Hågelbyparken bedrivs också samhällsnyttiga verksamheter som en 4H-gård och Daglig verksamhet. Fastigheterna och marken ägs av Botkyrka kommun. Hågelbyparken sköter om fastigheterna och parken. Verksamheten i parken omfattar konferens, mat och dryck, kultur- och nöjesarrangemang och uthyrning. Hågelbyparken ingår i Upplev Botkyrka AB, ett av Botkyrka Kommun helägt bolag. Varje år besöks Hågelbyparken av ca 200.000 gäster. Bolaget omsatte 2018 21 miljoner kronor och har 11 st anställda, 64% män och 36% kvinnor. Bolaget har en styrelse bestående av 7 ledamöter inkl. ordförande, vice ordförande och 7 suppleanter, vilka utses av Botkyrka kommunfullmäktige.