2023-06-26 09:25Pressmeddelande

Barnteater varje onsdag i Hågelbyparken

Barnteater i HågelbyparkenFoto: Anna Simonsson

Nu är det äntligen dags för sommarens barnteater i Hågelbyparken. Det blir glada rytmer, galenskaper, sång och musik för hela familjen.

– Årets scenkonstprogram för barn är en härlig blandning av musik, cirkus och galenskaper. Vi hoppas att många är sugna på att komma till våra fina utomhusscen i sommar, säger Anna S. Hagelin, kommunikationsansvarig i Hågelbyparken.

Upplev en galen allsångskonsert med Ayla, Jecko & Jessie, Mamma Mu som bygger en koja, högintensiv cirkusshow i poppiga 80-talsfärger, musikaler och komedier. Flera föreställningar presenteras i samarbete med Folkets Hus och Parker.

Sångsommar med Ayla, Jecko & Jessie är en galen allsångskonsert för hela familjen. Det blir ett rasande tempo med livemusik, humor, slapstick och trolleri när Ayla Kabaca, Jecko & Jessie åker på sommarturné med allsångskonserten ”Sångsommar”. Om du är ett barn, har ett barn eller har barnasinnet kvar så kommer energin i Sångsommar att smitta av sig. Det blir garanterat gapskratt och helt galet - vad som helst kan hända!

– Äntligen får vi ge oss ut i Sommarsverige och sjunga med sångglada barn och deras vuxna. Det kommer bli en superhärlig sommar. Vi längtar!!!, säger Ayla Kabaca, Jecko & Jessie.

Den lille girige är en ha-galen komedi för de yngsta barnen och handlar om Harpagon och Marianne, som båda är tre år och vill ha allt. Föreställningen är en del av Unga Dramatens serie ”Unga klassiker” där teaterns tyngsta klassiker tolkas för de yngsta.

Dessa och ännu fler föreställningar ges på onsdagar kl. 13.00.

Program

28 juni: Dumma fula dag
5 juli: Djungelns ljud
12 juli: Sångsommar med Ayla, Jecko & Jessie
19 juli: Lilla jag och drakarnas drottning
26 juli: Den lille girige
2 augusti: Red hot condition
9 augusti: Mamma Mu bygger en koja

Information

50 kr/person
Plats: scenen/dansbanan utomhus

Läs mer och köp biljetter: hagelby.se/barnteater

Föreställningarna kan genomföras tack vare samarbete med Botkyrka kommun och Botkyrka Riksteaterförening.


Om Hågelbyparken

Hågelbyparken är en levande folkpark och en mötesplats för människors välbefinnande samt för det goda och öppna samhället. Här arrangeras både stora och små evenemang och arrangemang året runt. Valborgsmässoafton firas med eld på vattnet, på midsommar dansar vi runt stången och här firas också flera internationella högtider. Under sommaren bjuder några av Sveriges bästa dansband upp till dans på Stockholms största utomhusdansbana under segeldukstak. Hågelbyparken är en arena för föreningar och andra att arrangera evenemang och fester. I Hågelbyparken bedrivs också samhällsnyttiga verksamheter som en 4H-gård och Daglig verksamhet på Företag. Fastigheterna och marken ägs av Botkyrka kommun. Hågelbyparken sköter om fastigheterna och parken. Verksamheten i parken omfattar konferens, mat och dryck, kultur- och nöjesarrangemang och uthyrning. Hågelbyparken ingår i Upplev Botkyrka AB, ett av Botkyrka Kommun helägt bolag. Varje år besöks Hågelbyparken av ca 200.000 gäster. Bolaget har en styrelse bestående av 7 ledamöter inkl. ordförande, vice ordförande och 7 suppleanter, vilka utses av Botkyrka kommunfullmäktige.


Kontaktpersoner

Kommunikationsansvarig, Hågelbyparken
Anna Hagelin