GULDFÅGELN


NYHETER & PRESS

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

OM OSS I MEDIA

OM GULDFÅGELN

Guldfågeln AB är ett av Sveriges ledande företag när det gäller svenskproducerad kyckling av högsta kvalitet. Vi har tillverkning i Mörbylånga på södra Öland och i Falkenberg.

Guldfågeln är ett familjeföretag som ägs av familjen Håkansson och tillhör Blentagruppen som ligger i Skåne. Där ingår även Ingelsta Kalkon och Lantfågel. Företaget grundades 1975. I Mörbylånga har vi idag ca 450 anställda och i Falkenberg arbetar ca 100 personer med att producera Guldfågelns produkter. Vi omsätter ca 1,5 mdr.

Redan från början bestämde vi oss för att enbart satsa på högsta kvalitet och att se till att vi har full kontroll över hela uppfödningen. Det betyder att Guldfågelns kycklingar är garanterat svenska. De är kläckta i koncernens eget kläckeri i Skåne, därefter föds kycklingen upp hos särskilt utvalda uppfödare i Småland, Blekinge, Skåne och Halland. Slakten av kycklingarna sker antingen på vårt slakteri i Mörbylånga eller i Falkenberg, där de också förädlas och levereras ut till våra kunder.

Guldfågeln har ett väl utvecklat djuromsorgsprogram. Vi har stora uppvärmda stallar där kycklingen får gå fritt på kutterspån och har fri tillgång till foder och vatten. Eftersom våra uppfödare finns i närheten har vi inga långa djurtransporter. Vi är medlemmar i branschorganisationen Svensk Fågel vilket du kan läsa mer om under Svensk kyckling.

Kycklingkonsumtionen har en mycket positiv trend i Sverige och har under en 10-års period mer än fördubblats i Sverige. Guldfågeln har idag ett brett sortiment på både Dagligvaruhandeln och Restaurang & Storhushåll. Vi är marknadsledare på ätklara kycklingprodukter och arbetar för att vidareutveckla färsk och färdigmarinerad kyckling. Vår affärsidé lyder:

Guldfågeln ska förse konsumenterna med välsmakande produkter & idéer baserade på svensk kyckling, som förenklar måltiderna.

Vi på Guldfågeln kan garantera dig som kund att våra kycklingar är uppfödda på ett etiskt sätt, samtidigt som de smakar saftigt och gott och är av högsta kvalitet. Tillsammans med våra unika recept innebär det att vi kan erbjuda dig det bästa av ”Den Svenska Kycklingen”.

KONTAKTPERSON

Produktchef
Catarina Idermark