2022-03-29 06:55Pressmeddelande

Veterinären i ny bok: Så undersöker du din hund

I Lilla veterinärskolan – Din hund från nos till svans beskriver veterinären Sara Klinga Myr hur man själv kan undersöka sin hund. På ett pedagogiskt, lättläst och välillustrerat sätt beskrivs hundens anatomi, beteenden och realistiska scenarion, allt för att ge hundägaren de rätta redskapen.

— När jag var barn var hundar och djur det bästa som fanns, så är det fortfarande. Idag har jag en egen veterinärklinik och får jobba varje dag med att hjälpa djur. Boken ersätter inte ett veterinärbesök, men ger en god inblick i vården och jag hoppas att uppmuntra de som drömmer om att bli veterinär eller vill lära känna sin hund bättre, säger Sara Klinga Myr.

Allt fler väljer att skaffa hund, inte minst under pandemin. Att skaffa ett husdjur kommer med ansvar och i boken får hela familjen en chans att vara delaktiga i hundens välmående. Sara Klinga Myr går igenom varje del på hunden, från topp till tå, hur man ska gå till väga och varför samt vad som är värt att tänka lite extra på. Det är allt från små kännetecken hos hunden som indikerar att den är irriterad och trött till var man ska utföra undersökningen så att hunden känner sig bekväm. Det kompletteras med tydliga och pedagogiska bilder som gör det enkelt att hänga med. I slutet av boken finns även en bild på hundens alla delar, som ger en bra överblick över vad man gjort och inte, och minskar risken för att missa steg i undersökningen.

"Hur klipper man klorna? En vuxen ska hålla i klotången. Klorna ska klippas ofta och lite i taget. Bäst är att klippa en kant i taget så man inte klämmer ihop pulpan, för det kan hunden tycka är obehagligt. Om man råkar klippa i pulpan kommer det blod. Det är inte farligt, men inte så skönt för hunden förstås. Tryck en papperstuss mot klon tills det slutar blöda, eller ha på blodstoppspulver. Ta det lugnt och låtsas att det inte gör något, så att inte hunden blir rädd."

— ur boken.


Sara Klinga Myr
bor utanför Uppsala med sin familj, hund, katt och några höns. Hon har jobbat som veterinär i över tio år och har idag en egen veterinärklinik. Lilla veterinärskolan är hennes debutbok som riktar sig till barn mellan 6-9 år men fungerar även till äldre barn.

Illustratör är Emma Jansson som bor på en gård utanför Hultsfred med sina jakthundar och bland annat har skapat den populära serien "Upptäck naturen". 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Rebecca Andersson
Presskontakt
Rebecca Andersson