2019-11-19 06:20Pressmeddelande

Valle Vampyr redo att göra matstunden trevligare för hela familjen

Bokomslag: Valle Vampyr äter matBokomslag: Valle Vampyr äter mat

Valle Vampyrs föräldrar vill inte äta den goda maten som Valle kämpat med att laga. Så Valle får tänka ut en plan för hur han ska få mamma och pappa att äta middag. Amanda Thörn är aktuell med Valle Vampyr äter mat - den fjärde boken i serien som vill göra det roligare för barnen att utföra de vardagssysslor som annars ofta är en källa till konflikt.

– Jag vet hur svårt det kan vara att få små barn att äta, även om de egentligen tycker om det som serveras. Min förhoppning är att Valle Vampyr äter mat ska bidra till att göra matstunden roligare och mindre konfliktfylld, säger Amanda Thörn.

Valle Vampyr älskar all slags mat. Att laga den och att äta den. Han har säkert över hundra favoriträtter och det bästa han vet är att smaka på ny mat. En kväll när Valle Vampyr dukat fram maten, vill mamma och pappa inte äta. Först vet Valle inte vad han ska göra, men plötsligt kommer han på en toppenbra idé.

Valle Vampyr äter mat är den fjärde boken i en serie pedagogiska verktyg som gör familjebestyren enklare och roligare. Varje bok har sin egen lilla hjältefigur, som är specialist på att göra en särskild sak. De illustrerar vardagssysslor som brukar kräva både tid och energi, som exempelvis att borsta tänderna, klä på sig, tvätta händerna och äta mat. Böckerna hjälper till att skapa tydliga och roliga rutiner i vardagen där barnen får inspiration och hjälp att utveckla sina förmågor. 

"Vissa kvällar händer det att mamma och pappa inte vill äta alls. De är faktiskt rätt petiga med maten. Mycket av det Valle lagar säger de ”bläää” till, fast de inte ens har smakat.
– Usch, det där vill jag inte ha! sa mamma Gullan.
– Näää, gnällde pappa Mats. Vi gillar inte det där.
– Och jag som har stått och lagat och lagat i flera timmar. Kan ni inte smaka i alla fall? frågade Valle.
Vad ska jag göra för att få mamma och pappa att äta? undrade Valle. De blir ju så trötta och gnälliga när de inte har ätit. Han grubblade och grubblade och plötsligt kom han på en tippelitoppidé."

– ur boken

Amanda Thörn är skaparen bakom rutinkorten i företaget Lilla Margreth. Med två söner och en bonusdotter i åldrarna 0-9 år har hon sett hur svårt det kan vara att få vardagen med små barn att gå ihop. De hjälpmedel hon fann var riktade till barn med särskilda behov, och därför antingen övertydliga eller oinspirerande för att användas i en familj där man bara behöver lite hjälp på traven. Hennes vision blev rutinhjälpmedel som är snygga, inspirerande och moderna.      

Tinna Ahlander är illustratör och formgivare med över 20 års erfarenhet av reklam och marknadsföring. Hon har en treårig utbildning från Beckmans och har illustrerat flera bilderböcker.

 

Boken utkommer den 29 november 2019. 


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med flera av de största bokförlagen och varumärken så som Yoga Girl och Framgångsshowen, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos