2021-06-22 07:00Pressmeddelande

Tredje boken om psykopatiska domaren som tar lagen i egna händer

Två personer som jobbar för samhällets bästa tar den uppgiften ett steg längre och utför makabra handlingar för att städa bort personer som belastar samhället. Dom meddelas redan i natt är Dag Öhrlunds tredje bok i serien om den psykopatiska domaren Suzanne Eriks.

— Jag skriver deckare eftersom jag är intresserad av brottslingens psyke, vad det är som får vissa av oss att gå över alla gränser medan andra inte gör det. Psykopati är ett av de mest intressanta tillstånden och nu har jag under en rad år, med hjälp av specialister på området, försökt lära mig allt mer om det. Det är jätteintressant och spännande, men mycket komplicerat. Ju mer jag lär mig, desto fler frågetecken och varianter snubblar jag över, säger Dag Öhrlund.

Världen är full av idioter och irritationsmoment. Hovrättsdomaren Suzanne Eriks står inte ut med det utan tar tillsammans med väninnan och prästen Jessica lagen i egna händer. I deras städjobb för ett bättre samhälle är offren pedofiler, barnmisshandlare, knarklangare, mördare och annat patrask, som har fått gå fria i domstolen eller bekänt vidriga brott under samtal med Jessica, där hon har tystnadsplikt. Följden av att förövarna går fria är att de fortsätter sitt vidriga beteende, som att skada barn och ungdomar, begå våldtäkter och mörda vuxna människor.

Rättssystemet låter alldeles för många skyldiga slippa undan och därmed är det Suzannes och Jessicas plikt att städa undan ondskan genom att ta hand om de här människorna. Det som inte samhället klarar av att städa upp får helt enkelt någon annan ordna och Suzanne är i högsta grad lösningsorienterad.

Livet leker för Suzanne men samtidigt som hon tar sig an ett stort nytt städuppdrag börjar polisen komma henne på spåren. Maken Mats talar om skilsmässa och väninnan Jessica väntar barn med sin nya kärlek och blir alltmer ovillig att delta i deras gemensamma upptåg. För första gången känner Suzanne att hon inte har fullständig kontroll på situationen, vilket stör henne enormt.

Under promenaden studerade hon med växande avsky människor hon mötte. De flesta var illa klädda och alltför många stirrade på sina mobilskärmar vilket ledde till att de gick in i varandra utan att be om ursäkt. De hade tomma ansikten och inte sällan halvöppna munnar vilket gav ett intryck av att de var imbecilla, vilket sannolikt var helt sant. De var idioter utan ambitioner, människor som hellre tittade på tv-såpor än nyheter, män och kvinnor som dessvärre hade både rösträtt och möjlighet att föröka sig. Inte undra på att landet såg ut som det gjorde.
— ur boken

Dag Öhrlund har tidigare arbetat som journalist och fotograf över stora delar av världen. Under sitt äventyrliga liv har han blivit beskjuten, gripen av polis, överlevt en terrorbomb, blivit förlamad och suttit i rullstol samt varit nära döden flera gånger. Dag är författaren bakom succésviten om psykopaten Christopher Silfverbielke men också deckarserierna om den omåttligt populäre kommissarien Ewert Truut och domaren Suzanne Eriks. Tidigare böcker om Suzanne Eriks är Domaren och Den yttersta rättvisan.


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.

Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén