2023-05-10 06:30Pressmeddelande

Träningsprofilen Stephan Wilson startar podd där lyssnarna måste röra på sig

Undersökningar visar att uppemot hälften av de som provat att få in rutiner för träning slutar, till stor del på grund av brist på motivation. Träningsprofilen och programledaren Stephan Wilson startar upp den nya podden Träna med Stephan, där lyssnaren får ett motiverande sällskap under träningspasset. Hans filosofi är att alla har en halvtimme över någon gång under dagen och enligt forskning är det tillräckligt för att träningen ska ge hälsoeffekter.

— Det ligger mig varmt om hjärtat att prata om hälsa, träning och motivation. Det finns ingen metod som passar alla, men alla kan hitta något. En grej som är viktig för att hålla motivationen på topp är en målsättning, och då menar jag rätt sorts målsättning. Det är viktigt att bibehålla motivation över tid, det har jag gjort genom att sätta mål och delmål som utvecklat och inspirerat mig, säger Stephan Wilson.

Det är många som önskar komma igång med träningen, men som inte får in det i sitt livspussel. Stephan Wilson har tidigare bland annat släppt träningsböckerna Motivationsresan och 3 års träning. I podden Träna med Stephan bjuder Stephan på en effektiv och smidig lösning, där han under en halvtimme blir ens personliga tränare. Han leder träningspasset, håller i klockan, vägleder och peppar. Podden riktar sig till både den som är ovan vid att träna och vill påbörja sin resa mot att bli starkare och piggare, och till elitmotionären som vill köra på maxpuls. Utöver träningstips får lyssnaren ta del av aktuella ämnen och anpassad träningsmusik.

— Målet är att podden ska kännas aktuell. Träningsämnen som diskuteras i allmänhet kommer också att tas upp i podden, som om man till exempel kan ”boosta sitt immunförsvar”. Det kan också handla om konkreta tips och råd inför vad man ska tänka på när man inhandlar sina nya löparskor eller vad ”nyckelhålsmärkt mat” egentligen innebär för att nämna ett annat exempel. Lyssnarna kommer ha möjlighet att skicka in frågor och komma med förslag på teman, säger Stephan Wilson.

Träna med Stephan är en personlig och underhållande podd där lyssnaren även får god hälsa ”på köpet”. Podden planeras att starta i maj och nya avsnitt kommer att publiceras varannan vecka.

Stephan Wilson är hälsoinspiratör, författare och programledare. Han har tidigare gjort tv-serien Stephan på glid, där man fick följa hans väg från att inte kunna åka skidor till att genomföra Vasaloppet. Stephan har även varit programledare för Lilla Sportspegeln, Bolibompa och Min klassiker. Han har skrivit två böcker om motivation, träning och hälsa, och föreläser regelbundet om ämnena. Att hjälpa andra hitta glädjen och motivationen har blivit en av hans största drivkrafter. 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos