2021-04-29 06:15Pressmeddelande

Toppadvokat påbörjar advokatserie om Göteborgs undre värld

Advokatprofilen Arash Raoufi är aktuell med en ny serie i Försvarsadvokaten om advokaten Dastan Davani. Nu släpps Förvrängda cirklar, den första boken i serien som handlar om det tuffa livet i Göteborgs undre värld.

— I Förvrängda cirklar får vi följa en försvarsadvokat som går igenom en personlig kris samtidigt som två av hans klienter försöker mörda varandra. I själva verket handlar dock romanen om livet och mänskliga relationer. Boken är en inblick i hur advokatvärlden fungerar, i den prestige som leder till konflikter och knivar i vänners ryggar och hur det är att försvara dem som samhället ser ned på, nämligen de kriminella. En värld jag själv sett mycket av. Mina upplevelser har stått som inspiration till boken, men för att ge läsaren bästa möjliga bok har jag skruvat upp historierna och adderat en del fiktion, säger Arash Raoufi.

Den unge försvarsadvokaten Dastan Davani lyckas slå igenom som en up-and-coming stjärna på advokathimmelen, trots tuff uppväxt, dubbla kulturer och en känsla av utanförskap. I en miljö där relationer med klienter kan medföra livsfara och kollegornas svek tillhör vardagen försöker Dastan följa sin egen väg. 

Frun Jane Mertens är den främsta tryggheten i Dastans liv men hon oroar sig över hans val av yrke. Gangsterledaren Sia Nasri har under flera år expanderat sin makt i Göteborgs undre värld och det verkar som att ingen kan stå i vägen för honom. Men efter en längre tid utomlands återvänder Babyface Mickael Sten för att kräva sin hämnd. 

Dastans lojalitet ställs på sin spets när han ofrivilligt dras in i sina klienters krig. Mitt i allt inträffar något som slår Dastans liv i spillror och det är oklart om han någonsin kan ta sig tillbaka. 

"Vi lever i en värld där dårar styr andra dårar. Det enda som betyder något är vem som har flest följare. Ingen bryr sig om hur korkade de är. Världen blir bara galnare och galnare. Allt snurrar snabbare och snabbare. Just nu försöker jag strunta i politiken och sociala medier. Jag har mina egna problem att oroa mig för. Kämpar för att hålla känslorna bortkopplade."
— ur boken

Arash Raoufi är brottsmålsadvokat och grundare av Advokaterna Justitia. Han har försvarat flera kända klienter och medverkat i uppmärksammade mål, som Instagramrättegången. Med hjälp av Arash Raoufi har Leo Kinesen Carmonas, hiphopgruppen Kartellens grundare, livstidsstraff omvandlats. Arash har även hjälpt en felaktigt dömd man att bli frikänd, tio år efter gärningen, genom att vinna ett resningsmål i Högsta domstolen. Arash är medförfattare till true crimeinspirerade romanen; Mammas son Banditen, som har sålts i över 50 000 exemplar.


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén