2020-01-21 06:30Pressmeddelande

Tidigare polisen Göran Sällqvist släpper nervkittlande debutdeckare

Boksomlag: Efter så många årBoksomlag: Efter så många år

Göran Sällqvist har många års erfarenhet som polis och från affärsvärlden. Nu kommer hans debutbok, Efter så många år, en kriminalroman där ett trettio år gammalt narkotikafall vävs ihop med ett nutida mord. 

— Jag har läst mycket i hela mitt liv och hade i många år en dröm om att försöka skriva något själv. När jag flyttade till Portugal för några år sedan hade jag tid att förverkliga den drömmen. Handlingen i boken är inspirerad av händelser jag själv har upplevt som polis och i näringslivet, men till största delen är den en stor portion fri fantasi, säger Göran Sällqvist. 

En man hittas torterad och ihjälslagen i Södra Hammarbyhamnen i Stockholm. Tidigare samma dag har han upprepade gånger ringt en affärsman vid namn Rickard Ander. På 80-talet var Rickard Ander narkotikapolis i Göteborg. Det då avgörande tillslaget mot en internationell amfetaminliga fick ett högt pris och efterspelet blev katastrofalt för Ander på det personliga planet.

Fast besluten av att få slut på den mardröm han trott att han lämnat bakom sig för över trettio år sedan blandar sig Ander i den aktuella mordutredningen mer än han borde.

”Rickard tog emot passet och tittade på fotot föreställande Christer Mattsson. Ett bekant, om än äldre, ansikte stirrade mot honom från passfotot. Hans första tanke var att det inte kunde vara möjligt. Fotot föreställde inte någon med namnet Christer Mattsson. Mannen på bilden hade varit försvunnen från jordens yta sedan i slutet av åttiotalet och Rickard hade varit helt övertygad om att han var död. Att han hade blivit mördad. Då, inte nu.”

— ur boken 

Göran Sällqvist har tidigare arbetat som polis och inom näringslivet, men bor nu i Portugal och ägnar sig framförallt åt att golfa och att skriva. Efter så många år är hans debutroman.


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med flera av de största bokförlagen och varumärken så som Yoga Girl och Framgångsshowen, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén