2019-06-12 07:04Pressmeddelande

Svensken som toppat Amazons listor släpper nytt

Bokomslag: Det försvunna folket Bokomslag: Det försvunna folket

Sofia Jarlo är barnboksförfattaren som kämpade mot förlagsrefuseringar. Genom att istället vända sig till egenutgivning motbevisade hon dem och är nu ett erkänt namn i bokbranschen. Idag, den 12 juni, släpps hennes nya bok Det försvunna folket.

— Författaryrket var inte alltid självklart. Jag utbildade mig först till lågstadie-och förskollärare och jobbade inom skolan i tio år. Men drömmen om att skriva kröp sig fram och jag började jobba med mitt bokprojekt vid sidan om arbetet. Det var då den första fantasyromanen, Utan att veta, tog form. Nu känns det fantastiskt att få släppa min tredje bok på svenska, säger Sofia Jarlo.

Ellie drar ut på ännu ett fartfyllt äventyr, där hon tar upp jakten på yxfolket som har försvunnit. Varför är Pytte så ledsen över att de är borta? Och vad döljer sig i yxfolkets outforskade vrår? Det blir återigen upp till Ellie att tänka ut en plan. Till sin hjälp har hon Mischa och Pytte. Hon förvånar sina vänner när hon plötsligt beslutar sig för att ta hjälp av den onde Elakingen för att försöka rädda folket.

Det försvunna folket är den tredje boken i Sofia Jarlos Underjorden-serie, där varje del kan läsas fristående. Tack vare mixen av action, korta kapitel och tänkvärt djup passar böckerna för alla barn 6-12 år.

— Jag vill att mina historier både ska nå fram i hjärtat hos den som är filosofiskt lagd, såväl som den elev som har svårt att sitta still. Det är alltid en utmaning. Men så är det i livet. Utmaningar är till för att antas, säger Sofia Jarlo.


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med varumärken som Yoga Girl och Framgångsshowen, böcker och författare och företag, särskilt inom techsektorn.

Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén