2019-01-14 05:50Pressmeddelande

Svensk debutant fortsatt i topp på Amazons bestseller-listor

Sofia Jarlo är barnboksförfattaren som kämpade mot förlagsrefuseringar. Redan innan hennes första bok snart släpps på engelska på Amazon toppar hon sidans listor över bästsäljande böcker. Något hon gjort ända sedan innan jul.

Sofia Jarlo ända sedan innan jul toppat flera av Amazons listor över bästsäljande böcker. Men det var inte alltid säkert att det skulle 

"Författaryrket var inte alltid självklart. Jag utbildade mig först till lågstadie-och förskollärare och jobbade inom skolan i tio år. Men drömmen om att skriva kröp sig fram och jag började jobba med mitt bokprojekt vid sidan om arbetet. Det var då fantasyromanen Utan att veta tog form. Problemet var bara att när jag väl skickade in mitt manus till de stora barnboksförlagen var det ingen som var intresserad", säger Sofia Jarlo.

Hon valde då att satsa på egenutgivning och en provläsning av 100 barn gav positiv utdelning. Debuten Utan att veta kom ut på marknaden i slutet på 2016 och den första upplagan på 500 exemplar såldes i stort sett slut på tre månader. Boken är en kapitelbok för barn 6-9 år och den handlar om Ellie som kommer ner till underjorden och får lära känna de som lever där nere. Behovet att få hjälp från en människa är akut då deras fiende nummer ett, Elakingen, har rymt från fängelset och hela den undre världen är i fara. Hon får i uppdrag att lista ut en plan. Men hur gör man det när man har kommit till en helt ny värld?

"Jag vill att mina historier både ska nå fram i hjärtat hos den som är filosofiskt lagd, såväl som den elev som har svårt att sitta still. Det är alltid en utmaning. Men så är det i livet. Utmaningar är till för att antas", säger Sofia Jarlo

En annan utmaning var att få böckerna att sticka ut på en konkurrenskraftig marknad. Därför satsade Sofia extra hårt på illustrationer. Böckerna är illustrerade av Katarina Vintrafors som är mycket eftertraktad i branschen och har många kända barnböcker i bagaget - något som gav utdelning. Sofia är en av de 10 första, och den enda i norden,  som bidrog med sagor till den nya appen Bedtime Stories Read & Tell, framtagen för föräldrar som vill läsa tillsammans med sina barn.

Nyligen släpptes den svenska uppföljaren i serien Underjorden, Silverfejden och trollkarlarnas förlorade kraft, en bok som gick betydligt snabbare att skriva då Sofia satsat helhjärtat på sitt författarskap och lagt lärarrollen åt sidan. I november kommer också debutromanen Utan att veta (Into the unknown) på Amazon och i slutet av året kommer sista delen i Underjordenserien. Så det rör sig kring Sofia Jarlo, såväl i Sverige som internationellt.


Om Gul PR

Gul PR


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén