2021-08-17 06:45Pressmeddelande

Succéförfattaren släpper historisk roman i ny genre

Feelgoodförfattaren Sara H. Olsson släpper nu Fiendevän, den första i en romanserie med fokus på hur det var att leva under andra världskriget. Den utspelar sig i Varbergsområdet parallellt under både 1941 och i nutid år 2021. Tillsammans vävs det ihop till en dramatisk berättelse om släktskap och relationer. 

– Jag hoppas att man känner värmen som karaktärerna hyser för varandra, utan fördomar, och kanske lär man sig något nytt om historien. Och sig själv. Det hade varit fint, säger Sara H. Olsson. 

I Fiendevän får läsaren parallellt följa syskonparet Inger och Ingvar, som växer upp i samhället Ellinge utanför Varberg under andra världskriget, och - i nutid - Paula som lämnar Stockholm och flyttar till Ellinge med man och barn. Ingvar och Ingers lojalitet, kärlek och mod sätts på prov när de av en slump träffar på en skadad tysk soldat, vilket får ödesdigra konsekvenser.

Paulas förhållande knakar i fogarna och för att skingra tankarna börjar hon utforska Ellinges historia. Och trots att någon gjort allt för att förhindra att sanningen kommer fram i ljuset gör hon en chockerande upptäckt som förändrar allt.

Det förflutna och nuet binds samman i en historia som präglas av Saras träffsäkra känsla för människor och relationer. En berättelse att ta till sitt hjärta.

Nu stod han här framför spegeln och försökte acceptera sitt öde. I ett helt år hade han förberett sig för att förverkliga sina drömmar om en framtid som militär. Ända sedan han sett en annons som utropade: Ung stark man, försvaret behöver DIG, hade han känt sig manad. Det var ett uppdrag som var viktigt, en möjlighet att göra nytta och visa vad han klarade av. Men nu hade hans enda dröm gått i kras och livet kändes tomt. Framför allt såg hans närmaste framtid dyster och meningslös ut. Hans kamrater hade ett uppdrag, ett viktigt arbete för landet och folket. Medan han … ja, han fick stanna hemma, för han var inte önskad.
— ur boken.

Sara H. Olsson bor i Tångaberg utanför Varberg i Halland med sin familj. Hon har en bakgrund som bokförläggare och gjorde sin författardebut 2017 med feelgoodromanen Du glädjerika sköna. Hennes romaner har nominerats till Storytel Awards tre gånger. Fiendevän blir Saras nionde bok och den första i en ny genre.

 

Boken släpps den 19 augusti 2021 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Emma Ahreborg
Presskontakt
Emma Ahreborg