2022-06-01 07:00Pressmeddelande

Spännande deckare för lata semesterdagar

Ett filmteam åker ut till en ö i Tjust skärgård utanför Västervik, där det finns en övergiven kyrka. Planen är att spela in en spökfilm och en scen med en seans under midsommarhelgen. Några dagar senare hittas flera i teamet döda, uppradade inne i kyrkan. Samuel Karlsson är tillbaka med Sommarmord, den femte delen i serien om kriminalinspektör Jessica Jackson – en serie som bjuder på högoktanig spänning i country noir-stil.

 — Boken är en klassisk mysrysare, perfekt att läsa på semestern. Den utspelar sig vid midsommar och man får verkligen känslan av sommar, sol och skärgård, säger Samuel Karlsson.

På ön bor en enstöring som dragit sig undan från världen och som fångar polisens intresse. Under utredningen visar det sig också att det funnits konflikter i filmteamet efter en misslyckad inspelning i Skottland som satt dem i ekonomisk kris. Jessica Jackson ansvarar för utredningen och åker till Skye för att undersöka Skottlandsspåret.

“Det knakade om fotstegen när hon gick uppför den murkna trappan. Hon petade upp dörren med foten. Gångjärnen gnisslade som en utdragen klagosång. En tung doft av blod och död slog emot henne.
”Helvete”, flämtade hon och kväde en reflex att kräkas. Hon höll för näsan och tog några steg in i mittgången. På golvet framför altaret låg tre nakna kroppar. Deras ansikten var vända upp mot taket. En svärm flugor surrade i luften. Jessica blev stående inför den makabra synen som förstärktes av den sakrala inramningen. Ljuset föll in genom de höga fönstren och målade solkatter på de grova golvplankorna. Väggarna var uppbyggda av spåntade plankor som bildade symmetriska mönster. Bjälkarna i taket var frilagda och målade med roströd färg. Några enkla träbänkar stod utställda i två rader och längst fram i kyrkorummet stod tre märkliga möbler som var gjutna i en silverfärgad metall. Det var en talarstol, ett runt bord som fungerade som altare och en skulptur som kanske kunde föreställa en Jesus-gestalt. De passade inte in i kyrkans anspråkslösa inredning. De verkade mer nutida. Jessica gick fram till de döda kropparna. Det var två män och en kvinna. Deras ansikten var sönderslagna och täckta av svart blod. Det låg en bukett med vissnade blommor på kvinnans bröst. Elara hade inte hittat på. Hennes beskrivning stämde mycket väl överens med synen som mötte Jessica.”

— ur boken

Samuel Karlsson är författare och journalist och bor med sin familj i Älta utanför Stockholm, men är uppvuxen utanför Vimmerby i Småland. Samuel Karlsson har varit chefredaktör för bland annat Vi Båtägare och har även skrivit flera framgångsrika deckare om Louise Hård och hennes kollegor på polisstationen i Hultsfred.

 

Sommarmord släpps den 9 juni.


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Linnéa Katz
Presskontakt
Linnéa Katz