2020-03-31 05:30Pressmeddelande

Sofia Sivertsdotters nya barnbok vill skänka ro i oroliga tider

Bokomslag: Den vita kattens längtanBokomslag: Den vita kattens längtan

Den vita katten saknar sin mamma och längtar efter kattungen. Under sin gran samtalar den med rävarna och funderar över sin saknad. Genom böcker, e-böcker, ljudböcker och digitala meditationer vill Sofia skänka en inre styrka, trygghet och en känsla av meningsfullhet. Den vita kattens längtan är hennes senaste verk, men det är första gången hon skriver en barnbok - nu hoppas hon att den kan ge ro till oroliga barn.

— Jag dras till ord och böcker där människans inre lyfts fram och utmanar mig att fördjupa tankebanor, som visar nya bottnar av att vara människa och nya sätt att omsätta visdom i handling. Jag tror även att detta kan förmedlas och uppskattas av barn, bara man gör det på deras nivå och med deras ton. Under rådande omständigheter känns det också viktigare än på länge, säger Sofia Sivertsdotter. 

Innan Sofia Sivertsdotter blev författare arbetade hon i femton år som coach för ledare, artister och kreatörer. Hon har under senaste åren skrivit böckerna Eftertanke, Livnära, och Ord för dagen. Till hösten släpper hon boken Ord för själen. 

Med rötter på Öland är naturen ofta central i hennes författarskap - likaså i Den vita kattens längtan. Hennes vision med sitt skrivande är att bidra till ett samhälle där alla känner lust att göra skillnad.

“‘Tänk att ha en bästa vän, någon att tillhöra.’ Katten har bott under den sneda granen sedan hans mamma försvann. Innan dess bodde de i lövskogen. Han hoppas fortfarande på att hon ska komma tillbaka. Katten minns vad mamma sa: ‘Man kan vara själv, men ändå inte känna sig ensam.’ Det känns skönt i hjärtat. Själv men inte ensam.” 

— ur boken 

 

Sofia Sivertsdotter är verksam som författare och skrivlärare i det egna företaget Goodliness. Tidigare arbetade hon i många år som individ- och grupputvecklare, samt yoga- och meditationslärare. Sofia har också genomfört projektet ”365 Days For Peace” där hon under ett år tog ett steg för fred varje dag, samt drivit nätverket ”Wag Your Soul”, där hon bjöd in representanter från olika hjälporganisationer och deltagarna kunde anmäla sig som volontärer på plats.

 

Boken utkommer den 24 april 2020. 

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med flera av de största bokförlagen, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.

Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén