2020-10-27 07:01Pressmeddelande

Småstadsidyll med död och mörker i sista delen av populär deckartrilogi

Bokomslag: I mörka vattenBokomslag: I mörka vatten

Hösten har kommit till Trosa och Vera Jansson är äntligen på väg att sälja sitt barndomshem. Men så försvinner sonen till en av hennes vänner spårlöst och genast dras paralleller till Veras brors försvinnande för många år sedan. Anna Roos är tillbaka med nervkittlande I mörka vatten - den sista boken i den populära trilogin "Morden vid världens ände".

"Så bra att jag blir arg ... vill ju läsa fortsättningen genast".
Lotta Olsson, DN, om Lika i döden.

— Jag lockades av tanken att föra in ond bråd död och mörker i småstadsidyllen. Det är vemodigt att lämna den värld och de karaktärer jag dagligen levt med under lång tid. Samtidigt är jag glad att läsarna nu ska få ta del av berättelsen i sin helhet, och därmed också min underliggande tanke med 'Morden vid världens ände', säger Anna Roos.

Hösten är i antågande och träden längs Trosaån har färgats vackert gula. Äntligen har Vera Jansson hittat en köpare till sitt barndomshem, och köpeskillingen är tillräcklig för att hon ska kunna bli delägare i revisionsbolaget hon arbetar för. Allt hon behöver göra är att signera kontraktet för att kunna lämna sitt förflutna bakom sig.

Men så försvinner en ung man spårlöst, och Vera släpper allt för att hjälpa stadens invånare att leta. När man drar paralleller till Veras brors försvinnande sänker sig mörkret, hon gjort allt för att skingra, åter över husen vid ån.

"Regn piskar marken och fyller den porösa gyttjan med små hål. Trädens grenar har trasslat in sig i varandra och hindrar både djur och människor från att passera. Under eftermiddagen har skogen varit fylld av folk. Nu håller kylan dem borta och den enda som gömmer sig i skogen är personen som alla letar efter, vars stela fingrar skymtar i det mörka vattnet."
— ur boken.

Anna Roos är civilekonom. Tidigare har hon arbetat på kasino och var under en tid bosatt i Atlanta i USA. I mörka vatten är den tredje och avslutande delen i spänningstrilogin "Morden vid världens ände". Lika i döden är den första och En evig sömn den andra.

 

Boken släpps den 28 oktober 2020. 

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén