2019-08-21 05:30Pressmeddelande

Småbarnsåren fick henne att kollapsa - nu skriver hon bok för att hjälpa andra

Bokomslag: Lite trött bara, annars bra Bokomslag: Lite trött bara, annars bra

En dag sa Mirijam Geyerhofers kropp stopp. Vad man först trodde var en stroke eller MS var i själva verket sömnbrist. I sin bok Lite trött bara, annars bra skriver hon på ett underhållande sätt om den sömnlösa tid som småbarnsåren kan vara och hur man tar sig igenom den. 

—  Den 5 december 2016 låg jag i en ambulans på väg mot ett väntande stroketeam på akuten i Malmö. En stund tidigare hade min kropp plötsligt stängt av, jag kunde varken gå ordentligt eller koordinera mina armrörelser. Men jag hade inte fått en stroke, och den påföljande MS-utredningen visade heller ingenting. Diagnosen löd: Du är bara trött. Ett och ett halvt år tidigare hade vi blivit tvåbarnsföräldrar och lillasysterns totala ointresse av att sova lika gott som sin bror hade nu lett till att min kropp kollapsade, säger Mirijam Geyehofer. 

I handeln finns det hyllmeter av litteratur som vill få människor att sova bättre, men Lite trött bara, annars bra ska vara mer än så – den är tänkt att vara en tröstande och hjälpsam kompis med humor. Det är också en handbok som tar hjälp av experter och berättar vikten av sömn och vad som kan hända om vi får för lite av den, samtidigt som de blivande föräldrarna förbereds på vad som komma skall. Det är en bok att skratta åt när man gråter av trötthet under ändlösa vaknätter, en bok som hjälper en att förstå varför man mår som man gör – och som med hjälp av snälla metoder och goda råd kan ge både lösningar och hopp.

Mirijam Geyerhofer är debutant och hennes författarstil är lättillgänglig, med en ton av galghumor och sarkasm. Mirijam berättar träffsäkert om livet med barn som inte sover och vad man kan göra åt det. Boken innehåller också berättelser och citat från vanliga föräldrar som vittnar om liknande erfarenheter.

—  Efter den där ambulansfärden tog det ytterligare nästan ett år innan jag fick börja sova ordentligt, och nu när jag är ute på andra sidan måste jag skriva en bok som förklarar hur det är möjligt att gå från att vara trött småbarnsmorsa till misstänkt strokepatient på så kort tid. För är det något jag märkt de senaste åren så är det att jag inte är ensam. Sverige är fullt av trasiga och sjuka småbarnsföräldrar som inte får hjälp eftersom man ”ska” sova dåligt under småbarnsåren, och de behöver den här boken, fortsätter hon. 

Mirijam Geyerhofer har en bakgrund som journalist och blev själv sjuk av sömnbrist efter att hennes dotter föddes. Hon är bosatt i Malmö och mamma till två barn. Hon har en stark fanskara via sin blogg och Instagram där hon idag har snart 4000 följare.

 

Boken utkommer den 2 september 2019. 

 


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med varumärken som Yoga Girl och Framgångsshowen, böcker och författare och företag, särskilt inom techsektorn.

Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos