2023-09-21 07:00Pressmeddelande

Skräck, djupa skogar och mystiska väsen i ny barnboksserie

Utanför det lilla samhället Mörkersjö ligger Ödemarken. En stor skog som gränsar till ridskolans hagar. Ingen får rida ut i skogen. Det sägs att det finns något farligt där. En dag hör Juno en gnäggning från Ödemarken. Trots alla varningar beslutar hon sig för att undersöka var ljudet kommer ifrån. Djupt inne i den mörka skogen hittar hon en häst som verkar vara övergiven. Hon tar med honom tillbaka. Men snart börjar underliga saker att hända, både i stallet och med Juno. Är hästen som hon kallar för Storm verkligen en häst, eller något annat? Hästen från vattnet är den första boken i Camilla Lindes bokserie om Ödemarken. 

– Jag är själv uppvuxen på en hästgård och tycker att stallmiljön tenderar att vara lite spännande och mystisk. Som liten älskade jag att rida i skogen i mörkret, det är något med skogen, mörkret och ljuden som alltid har lockat mig. Jag älskade även att läsa skräckböcker och skrev massvis med läskiga böcker som barn, därför känns det extra kul att få släppa den här boken, säger Camilla Linde.

Junos högsta önskan om att få en egen häst går i uppfyllelse när hon hittar den till synes övergivna hästen Storm. Men hennes vän Aimy är inte alls glad för Junos skull, och de andra hästarna verkar rädda för Storm. 

Hästen från vattnet genomsyras av skräck, djupa skogar och mystiska väsen som möter teman såsom vänskap, sorg och utanförskap. Boken riktar sig till barn i åldrarna 9-12 år. 

“Hon började gå mot träden igen. Men efter ett par steg stannade hon till. Lukten av vatten blev starkare. Den blandades med doften av gyttja och ruttnande löv. Luften omkring henne kändes plötsligt kallare och fick huden i nacken att knottra sig. Juno drog med handen några gången över nacken, men känslan var kvar. Det kändes som om hon var iakttagen. Långsamt vände hon sig mot tjärnen igen. Det var då hon såg hästen. Han stod mitt ute i tjärnen, stilla som en staty. Pälsen var lika svart som vattnet. Den långa manen föll i vågor över bogen. Pannluggen var lockig och slingrade sig ner över ögonen.”                                 

– ur boken. 

Camilla Linde (f. 1985) är uppvuxen på en hästgård utanför Sigtuna, men bor numera i Alingsås. Förutom att skriva böcker, arbetar hon med läsfrämjande för barn och unga. Camilla debuterade 2016 med serien Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå och har sedan dess givit ut ett flertal böcker. 

 

Boken släpps den 28 september. 

 


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Liv Forsting
Presskontakt
Liv Forsting