2019-12-03 08:26Pressmeddelande

Pedagogiska förebilder vinnare av årets upplaga av Stora Retorikpriset

Ola Rosling & Anna Rosling Rönnlund
Foto: Jann Lipka Ola Rosling & Anna Rosling Rönnlund Foto: Jann Lipka

Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund tilldelas Stora Retorikpriset 2020. Priset delas ut varje år till en person som med sitt uttryck har gjort intryck och i år delas det ut den 12 mars på Stockholms Handelskammare.

Juryns motivering till årets pristagare lyder:
Årets mottagare av Stora Retorikpriset gör intryck med sina olika uttryck. Ola med ivrig humor, rappt tempo och livfullt kroppsspråk. Anna med stoiskt lugn, välvalda formuleringar och tryggt engagemang. De är förebilder i välförberedda och pedagogiska framställningar som följer en röd tråd, är målgruppsanpassade och varierade. Båda ger oss med god retorik nya perspektiv och oväntade insikter. Alltid med både förnuft och känsla.  

Retoriktränare Barbro Fällman, grundare av Stora Retorikpriset och juryns ordförande retoriker Klara Härgestam delar ut priset. Förutom äran får pristagaren en tavla, speciellt framtagen för Stora Retorikpriset av konstnär Gudrun Alvebro. En inbjudan till prisutdelningen går ut i mitten av december och  anmälan är öppen för alla men begränsat antal platser.  

___________________________________________________________________

Fakta Stora Retorikpriset:
Stora retorikpriset instiftades 2008 av Barbro Fällman. Juryarbetet leds idag av Klara Härgestam. Priset delas ut en gång om året i mars, till en person som "med sitt uttryck gjort intryck". Priset vill höja uppmärksamheten på ämnet retorik och återinföra ämnet retorik i grundskolan. Bland tidigare pristagarna finns bland annat Henrik Schyffert, Jason Diakité, Pia Johansson, Lasse Granqvist, Sissela Kyle och Magdalena Ribbing. 

För mer information och bilder kontakta:
Barbro Fällman instiftare, telefon 0708-281218, e-post: info@retorikcentrum.se eller
Klara Härgestam juryordförande, telefon 072 206 50 97, e-post: klara@klarabesked.se 


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med flera av de största bokförlagen och varumärken så som Yoga Girl och Framgångsshowen, samt företag och profiler.

Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén