2019-02-11 06:30Pressmeddelande

Örebroaren som driver Sveriges största yrkespodd nominerad till Årets Örebrostudent

25 årige Jenz Jangdin pluggar sin sista termin till ekonom i Örebro och parallellt driver han Sveriges största podcast om karriärval: Yrkespodden. Det som började som ett skolprojekt i entreprenörskap har nu lett till en podd som gästats av stora profiler som Özz Nujen, Martin Melin och Jasmine Kara. Nu är han nominerad till årets Örebrostudent 2019.

— Iden till podden kom då jag insåg att båda jag och många andra hade svårt att klura ut vad man ville jobba med i framtiden. Många pluggar breda program i hopp om att klura ut svaret på vägen, samtidigt är det få som undersöker möjligheterna som finns och till och med en googling känns avlägset. Med podden vill jag finnas där unga redan finns och ge dem en inblick i arbetslivets alla möjligheter, om så som komiker, polis, låtskrivare eller annat, säger Jenz Jangdin.

Efter ett noggrant förarbete med att hitta studio, fotografera pressbilder, ordna vinjett och bra ljud lanserade Jenz podden under januari 2018 och det gjorde han det med tre avsnitt direkt. Idag har han släppt över 20 avsnitt, och mer är på väg. Han har också nyligen startat eget företag och målet är att föreläsa, samarbeta och leva på podden.

Nu, drygt ett år efter lanseringen, har Jenz nu blivit nominerad till årets Örebrostudent i Örebrogalan 2019 för sitt arbete med Yrkespodden.

— Det som driver mig allra mest är nyfikenhet och att få höra att jag inspirerat de som lyssnat. Snart öppnas möjligheten att söka höstens högskole-och universitetsutbildningar och kanske kan min podd vägleda någon i arbetslivsdjungeln. Jag vill vara den jag själv hade behövt när jag själv skulle ansöka, säger Jenz Jangdin.

 


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med influencers som Yoga Girl och Ångestpodden, böcker och författare och företag, särskilt inom techsektorn.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén