2021-06-10 07:05Pressmeddelande

Oförklarlig epidemi sprider sig på Gotland i ny spänningsroman

Den lugna sommaridyllen på Gotland förvandlas under ett par veckor till ödesmättat inferno. Naturen förändras och människor drabbas av livsfarliga kramper. Ingen vet varifrån epidemin kommer, men allt fler blir medvetna om att det verkligen är en kamp mot klockan att komma till rätta med problemet.

— Det sägs att verkligheten överträffar dikten. Det har jag tagit fasta på i mitt skrivande. Jag lånar friskt från fantastiska mysterier i natur, vetenskap och pseudovetenskap som jag sedan kokar ihop till spännande och underhållande berättelser, Peter Stjernström.

Walla Hammar, en bohemisk kvinna i 70-årsåldern anar oråd när hon gör sin dagliga inspektionsrunda på sydöstra Gotland. Strålningen är i obalans, precis som den var 1986, när kärnkraftsverket Tjernobyl i Ukraina havererade. Flyttfåglar flyger vilse, insekter kryllar, fiskar dör och den onaturliga värmen vägrar ge vika. Samtidigt sker ett antal krampanfall, ibland med dödlig utgång. De som drabbas bor i semesterparadiset Ljugarn på sydöstra Gotland. Naturen visar tecken på att allt inte står rätt till. Beror anfallen på att naturen löper amok? Eller ligger en ond hjärna bakom? Två udda utredningsteam formeras. De tar sig an gåtorna med radikalt olika utgångspunkter och metoder. Intuition och känsla för det "bortomsliga" ställs mot fakta och analys. När skruvarna dras åt och fler liv ställs på spel börjar en dödligt spännande kamp mot tiden. 

Blodmål är första boken i en ny spänningsserie. Boken utspelar sig under tio sommardagar på Gotland, där olika sidor av öns och mänsklighetens natur möts i dramatiska berättelser. Saklighet ställs mot skrock, ont mot gott, människor mot djur, hämnd mot förlåtelse, kärlek mot hat.

”Nu var världen återigen satt i stark gungning, det hade hon redan fått alltför många bevis på. Igår hade P4 Gotland rapporterat om självdöda torskar och en bebis som troligen avlidit av ett insektsbett. Än så länge var det bara hon som såg sambanden. Men obalanserna skapade kedjereaktioner. Förr eller senare skulle det braka loss. Det blev förr. Radiorösten började tala om en allvarlig incident på västra Gotland, i Visbys närområde. Walla skruvade upp volymen.”

ur boken

Peter Stjernström bor växelvis i Stockholm och i ett ombyggt kapell på När på sydöstra Gotland. Hans senaste tre böcker är en löst sammanhållen serie spänningsromaner som bygger på fascinerande fenomen och gåtor i natur och vetenskap. Blodmål är första boken i en ny serie som utspelar sig på Gotland.  

Sagt om Peters tidigare romaner:  

"Peter Stjernström är en utmärkt intrigskapare och miljömålare. Han har förmågan att förmedla rysningar till våra ryggrader."
DAST Magazine 

 

Boken släpps den 15 juni 2021.


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén