2023-05-15 08:35Pressmeddelande

Nya författare klara för Ådalens Litteraturfestival

Mats Jonsson och Tove Alsterdal Mats Jonsson och Tove Alsterdal

Nystartade Ådalens Litteraturfestival släpper nu fler biljetter och adderar nya författare till den digra listan - däribland John Ajvide Lindqvist, Sverker Sörlin, Moa Backe Åstot och den sudanesiska poeten Najlaa Eltom. 

- Biljetterna har gått åt i en takt som vi aldrig hade kunnat föreställa oss, säger serieromanförfattaren Mats Jonsson som står bakom festivalen.

Sedan tidigare är bland andra Åsa Larsson, Anna-Lena Laurén, Sajsa Filipenko från Belarus, Andrea Lundgren, Marit Kapla och norske Aslak Nore klara för festivalen som äger rum 11-13 augusti. Platsen är Sandslån i Ådalen, som förr var Europas största timmerskilje och numera är en naturskön campingplats med de gamla byggnaderna bevarade från sågverksepoken. 

Festivalen har grundats och drivs av författarna Mats Jonsson och Tove Alsterdal som båda skriver från trakten.

- Vi vill skapa en storslagen litterär händelse i Ådalen och bjuda hit författare som vi själva beundrar och inspireras av, säger Mats Jonsson.

Ådalens Litteraturfestival har ett visst fokus på Norrland, men är samtidigt både nationell och internationell. En grundtanke är att den ska vara genreöverskridande.

- Jag har under mina fjorton år faktiskt aldrig bjudits in till samtal med andra än deckarförfattare, säger Tove Alsterdal. Men jag kan ju ha lika mycket eller rentav mer gemensamt med en romanförfattare från Belarus eller en poet från Malmfälten. Framför allt tror vi att det kan skapa spännande möten och samtal.

- Tanken är också att bygga en hejdundrande festplats kring litteraturen, tillägger Mats Jonsson, med musik och teater, lägereldar och campingtält, lite mer som en musikfestival kan vara.

Det innebär bland annat konsert med Vilma Flood, livesändningar med Stephen King-podden, musikföreställningen Eld Upphör och en tidigare försvunnen pjäs av poeten Birger Norman. Söndagen har fri entré med arrangemang för barn, bland annat med författaren Åsa Lind och Fabula Berättarscen.

I ett par veckor har festivalen varit utsåld, men arrangörerna har nu utökat antalet platser och fler biljetter släpps idag, måndag. 

Hela innehållet på www.adalenslitteraturfestival.se


Om Gul PR

Gul PR arbetar med stora och små bokförlag, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén