2020-05-14 06:00Pressmeddelande

Ny podd med författaren i fokus

Elin Ihreborn 
Foto: Anna Hållams Elin Ihreborn Foto: Anna Hållams

Elin Ihreborn är frilansande redaktör och lanserar podden Författaren i fokus där hon intervjuar författare och pratar böcker, författarskap och bokutgivning. Gäster i podden är bland andra deckarförfattaren Frida Moisto och artisten Karl Martindahl som släppt en bok om odling som terapi.

— Min vision med podden är att skapa en plattform för intressanta författarsamtal som går djupare in på personen bakom boken. Jag hoppas kunna tillföra något som jag tycker saknas i branschen – digitala författarsamtal som annars sker mest live på bokmässor och festivaler. Det känns väldigt aktuellt just nu, säger Elin Ihreborn. 

Utöver att författarnamnen ska locka lyssnare, riktar sig podden såväl till den som älskar att läsa, som den som själv vill skriva och är intresserade av att veta mer om hur det går till bakom kulisserna i bokbranschen.

— Min styrka är att jag har god kännedom om branschen. Jag har jobbat på bokförlag och varit en del av hela processen, allt från att välja ut manus till att marknadsföra och sälja dem. Jag har jobbat nära författarna och vet vad de går igenom, säger Elin Ihreborn. 

Den gemensamma nämnaren för gästerna är att man ska ha fått åtminstone en bok utgiven, eller egenutgiven. Genre spelar alltså ingen roll.

— Jag vill ha en bra blandning i podden, därför har jag bjudit in författare till skönlitteratur, spänningslitteratur, barnböcker, fackböcker och så vidare. Det är ett sätt att sprida intresset för böcker vilket jag tror hela branschen behöver, inte minst nu, säger Elin Ihreborn.

Elin Ihreborn driver företaget People & Stories där hon frilansar som litterär konsult och författarinspiratör. Hon har tidigare varit förläggande redaktör på bokförlaget bakom bland annat världssuccén Kaninen som så gärna ville somna, Ehrlin Publishing. Hon har en kandidatexamen i Förlags- och bokmarknadskunskap från Lunds Universitet, är utbildad språkkonsult i svenska och har gått en ettårig författarlinje.


Om Gul PR

Gul PR arbetar med flera av de största bokförlagen, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén