2020-04-09 05:30Pressmeddelande

Ny bok visar möjligheter för företagare att ha både Bebis och Business

Bokomslag: Bebis och Business Bokomslag: Bebis och Business

Klara Härgestam är retoriker och företagare som skrivit en bok om hur det är att driva företag under bebistiden. Boken gavs ut med hjälp av en kampanj via Kickstarter och har varit efterlängtad. Så här sa en av testläsarna till manuset:
— Helhetsintrycket är ruskigt bra! De insprängda kalenderkollarna och katastroferna är sådant som piggar upp. Intervjuerna känns ärliga och raka. Till någon som funderar kring företagande och föräldraskap känns den som en bibel.

Det finns över 800 000 enmansföretagare i Sverige och många av dem är eller vill bli föräldrar. I boken Bebis och Business kan alla dessa få läsa om hur andra drivit sitt företag under bebistiden; både praktiska tips och känslorna kring andras reaktioner och det egna företagandet när en bebis kommer in i bilden.

Boken bygger på Klaras egen erfarenhet från två bebisperioder som företagare, och intervjuer med ett trettiotal företagare. Läsaren får bland annat möta Amanda som ville vänta med förskola och gjorde sitt bästa resultat någonsin med en bebis hemma. Morgan var livrädd för att vara föräldraledig, planerade en stor come back och upptäckte att kunderna fanns kvar. Angeli byggde upp smarta strategier för att behålla samma omsättning i bolaget och kunna vara föräldraledig under en längre tid.

– Det jag vill se helst av allt är färre utmattade småbarnsföräldrar, färre företagare med dåligt föräldrasamvete och mindre skuldbeläggande av föräldrars val. Istället vill jag se fler företagare som hittat möjligheten att driva det företag de älskar och vara den förälder deras bebis behöver, säger Klara Härgestam som skrivit boken.

Företagarna i boken finns från Storuman i norr till Malmö i söder, från landsbygd och storstad och en mängd olika branscher. Här finns några mer välkända företagare som grundaren av Linas Matkasse och Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten, men framförallt finns en bredd av branscher representerade med butiksägare, konsult, föreläsare, musiker, journalist, MMA-fighter, lastbilschaufför, copywriter, teaterägare.

Boken kom ut efter fyra års arbete. Under de åren har Klara fått prata om bokens ämne i flera sammanhang. I föreläsningar, i Företagarpodden, i lokaltidningar, radio. Riksrevisionen kontaktade också Klara för att intervjua henne som en del i deras utredning av föräldraförsäkringen.


Om Gul PR

Gul PR arbetar med flera av de största bokförlagen, artister, turnéer, filmer, samt företag och profiler.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén